kiss-logo
Now playingIT'S GONNA BE ME NSYNC
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Όταν η παράδοση χορεύει με την τεχνολογία...

Η εφαρμογή Stasis Hellas
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Παράδοση και τεχνολογία το ‘ριξαν στο χορό στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα, δύο τσολιάδες, ο Παναγής από το Λιδορίκι και ο Γιαννούκος από την Λιτόχωρο, με αφορμή την εφαρμογή Stasis Hellas που διατίθεται σε 21 στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα.

Οι δύο φίλοι, λάτρεις της τεχνολογίας, κατέβηκαν εσπευσμένα στην Αθήνα για να δουν και να βιώσουν και από κοντά την σατιρική εφαρμογή για κινητά που έφτιαξε η Ελλάδα Στασινόγλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Έτσι Αθηναίοι και τουρίστες που βρέθηκαν στο κέντρο είδαν προς μεγάλη τους έκπληξη τους δύο τσολιάδες να κάνουν περίεργες χειρονομίες και φιγούρες από έναν αλλόκοτο χορό σαν να προσπαθούν να πιάσουν αόρατα φαντάσματα που εμφανίζονταν μόνο σε αυτούς τους ίδιους. Γιατί με την Επαυξημένη Πραγματικότητα που χρησιμοποιεί η εφαρμογή Stasis Hellas συμβαίνει ακριβώς αυτό: τρισδιάστατα στοιχεία σαν ολογράμματα χορεύουν μέσα στην οθόνη του κινητού ενώ στο βάθος υφίσταται το ακριβές ζωντανό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται ο χρήστης. Μια τέλεια οφθαλμαπάτη φτιάχνεται στη στιγμή συνδυάζοντας την πραγματικότητα με την εικονικότητα.

Η Ελλάδα Στασινόγλου δημιούργησε την εφαρμογή Stasis Hellas για να μιλήσει για τις αξίες, τις συμπεριφορές και τα σύνδρομα της ελληνικής φυλής. Αυτοσαρκαζόμενη και με σατυρική διάθεση η Ελλάδα Στασινόγλου έφτιαξε μια επίκαιρη πραγματεία της ελληνικής κοινωνίας όπου θίγονται η ελληνική ψύχωση με τη διχόνοια τα όπλα και τους εξοπλισμούς, η υστερία της γραφειοκρατίας, η θέση της γυναίκας, το προσφυγικό, η σχέση Ελλάδα-Ευρώπη, Νεοέλληνας και μίντια.

Η εφαρμογή Stasis Hellas εκπονήθηκε με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια Ελλάδα και αποσκοπεί στο να μας υπενθυμίσει ότι μπορούμε ακόμα να εμπλουτίζουμε τον κόσμο με τη δική μας πινελιά και να δίνουμε καινούργιο νόημα και πνοή σε μια τετριμμένη ματιά.

Η Ελλάδα Στασινόγλου

Η Ελλάδα Στασινόγλου γεννήθηκε στο Mόντρεαλ και φοίτησε σε ελληνόφωνα και αλλόφωνα σχολεία σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Αφηγείται ιστορίες συνδυάζοντας με οργανικό τρόπο, το φυσικό με το εικονικό, το ιδιωτικό με το δημόσιo. Το «stasis hellas» είναι το πρώτο έργο της με θέμα την πατρίδα των γονέων της.  

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker