Στους κινηματογράφους η ταινία “ΕΡΜΙΤΑΖ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ”

Με ξεναγό τον αγαπημένο Τόνι Σερβίλο
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

168 χρόνια λειτουργίας. 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Καλώς ήλθατε σε ένα από τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου, το «Ερμιτάζ», και ένα απαράμιλλο κινηματογραφικό ταξίδι στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τη μουσική και την ποίηση, με ξεναγό τον αγαπημένο Τόνι Σερβίλο («Il Divo», «Η Τέλεια Ομορφιά»).

Η κάμερα του Μικέλε Μάλι μάς ξεναγεί στο σπουδαίο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ένα υπέροχο συγκρότημα κτιρίων που περιέχουν τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων και έργων τέχνης στον κόσμο, για μια καλύτερη, πιο κοντινή ματιά στην ιστορία δυόμιση αιώνων τέχνης από τα χέρια και τη φαντασία των Nτα Βίντσι, Ροντέν, Γκογκόλ, Πικάσο, Προκόφιεφ, Ματίς, Σεζάν, Μονέ, Τσαϊκόφσκι, Ρέμπραντ, Ναμπόκοφ, Σοστακόβιτς και πολλών, πολλών άλλων.

Εκτός από τα πολύτιμα αυτά έργα τέχνης, που με τον δικό τους τρόπο μαρτυρούν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας, οι αίθουσες αυτές φιλοξένησαν στο πέρασμα των αιώνων διάσημους ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, και κάθε λογής διανοούμενους, οι οποίοι συνδέθηκαν μέσω της τέχνης και του πολιτισμού με φόντο τα εκθαμβωτικά δωμάτια γύρω τους. Κι ένα τέτοιο μουσείο, φυσικά, δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται σε μια εξίσου μεγαλοπρεπή, συναρπαστική πόλη - και η Αγία Πετρούπολη στέκεται αντάξια του κοσμήματός της, όπως διαπιστώνουμε χάρη στην ξενάγησή μας στην προκυμαία, τα κανάλια και τις γέφυρες  της, τα εντυπωσιακά της αγάλματα.

Σε όλα αυτά, ξεναγός μας είναι ο Τόνι Σερβίλο, ο οποίος  απαγγέλει ποιήματα, διαβάζει αποσπάσματα από βιβλία και ακούει μουσική, αφηγούμενος την ιστορία και τις ιστορίες του Μουσείου -από την ίδρυσή του από τον Πέτρο τον Α’ ως τα μεγαλεία του επί εποχής της Μεγάλης Αικατερίνης, από τη νίκη του Αλεξάνδρου του Α’ ενάντια στο Ναπολέοντα ως την Οκτωβριανή Επανάσταση και στο σήμερα- σε έναν φόρο τιμής προς ένα ίδρυμα-γέφυρα ανάμεσα σε πολιτισμούς και λαούς, ένα μνημείο στην ίδια την ομορφιά.

 

 

Πληροφορίες:

  • Σκηνοθεσία: Μικέλε Μάλι
  • Σενάριο: Ντίντι Νιόκι, Τζιοβάνι Πισκάλια
  • Εμφανίζονται οι: Τόνι Σερβίλο
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Διανομή: Rosebud .21

 

Ακολουθεί το trailer: 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker