kiss-logo
Now playingBAD ROMANCE LADY GAGA
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Στους κινηματογράφους η ταινία «KARDITSA FOREVER»

Δέκα χρόνια μετά το «I LOVE KARDITSA»
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία «KARDITSA FOREVER».

Μεγάλες ίντριγκες, επενδύσεις δολαρίων, απάτες μέσα σε σκάνδαλα, κρυφά πάθη, θαυματουργά προϊόντα και πολλά ακόμη ξέφρενα μπερδέματα, δίνουν και παίρνουν στη νέα οικογενειακή κωμωδία.

Δέκα χρόνια μετά την αξέχαστη εμπορική επιτυχία «I LOVE KARDITSA», ο σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης («Λάρισα Εμπιστευτικό») επιστρέφει στο… χωριό του εγκλήματος με την ταινία «KARDITSA FOREVER»!

Βρισκόμαστε σε ένα όμορφο χωριό της Καρδίτσας, την «Κάτω Μαγούλα», όπου και βρίσκουμε τον  Τάσο (Θ. Βισκαδουράκης) που δουλεύει στο καφενείο του πατέρα του, του Παπαλάμπρου (Τ. Παλατζίδης). Ο κολλητός του φίλος Σάκης (Λ. Ελευθερίου) πουλάει μέσω «τηλεμάρκετινγκ» προϊόντα όπως την «θαυματουργή» κρέμα “VERA CREAM”. Ο Τάσος είναι από φύση του «χαλαρός», χομπίστας και αμετανόητος καρδιοκατακτητής, ενώ συμπληρώνει τα έσοδά του μετατρέποντας το καφενείο του “παπά” σε τζογαδόρικη λέσχη.

Ο Σάκης προωθεί την κρέμας του μέσα απ’ το “KARDITSA CHANEL”, κάνοντας τον οπερατέρ, τον τηλεφωνητή, τον παρουσιαστή ενώ μεταμφιέζεται σε κάθε λογής περσόνα (από Κρητικό και Ινδό μέχρι Αμερικάνο) ώστε να πουλήσει. Το πετυχαίνει και με τη βοήθεια καλλίγραμμων κοριτσιών της Καρδίτσας, στις οποίες δίνει κούφιες υποσχέσεις ότι θα γίνουν σταρ. Τις θαυματουργές κρέμες, τις παρασκευάζει ο θείος του Τάσου, ο Αλέξανδρος (Α. Μυλωνάς).

Οι δυο φίλοι θα προσπαθήσουν να πιάσουν την καλή και να κάνουν τα χατίρια της καρδιάς τους, καθότι είναι αμφότεροι ερωτευμένοι με τα εκλεκτά κορίτσια τους. Ο Σάκης ποθεί τη δυναμική και ακτιβίστρια αγρότισσα Μαρία (Μ. Πολυχρονίδου). Ο Τάσος είναι ερωτευμένος με την κόρη του αστυνόμου Μπαλαούρα (Μ. Πατέλης), την πανέμορφη Αλίκη (Δ. Παππά). Στην Αλίκη αρέσει ο Τάσος, αλλά δεν ανταποκρίνεται θετικά επειδή έχει βουίξει το χωριό με τα ερωτικά του «κατορθώματα» και την κρυφή σχέση του με την Μπουμπού (Τ. Τρύπη), τη σύζυγο του βουλευτή Καρδίτσας Κλαπανάρα (Τ. Κωστής) με την οποία ερωτοτροπεί κρυφά στο χωριό Φραγκοσυκιά.

Τα πράγματα όμως στο χωριό περιπλέκονται και οι ξέφρενες καταστάσεις δεν έχουν τελειωμό! Τα… «Καρδιτσιώτικα» ευτράπελα αρχίζουν όταν ο δήμαρχος της Φραγκοσυκιάς (Κ. Καζάκος) ένας πονηρός γόης που στήνει τις δικές του κομπίνες, χρησιμοποιεί τον βουλευτή Κλαπανάρα για να πείσει τον πολυεκατομμυριούχο ομογενή Αγαμέμνων Πατρικαρέα (Π. Χαϊκάλης) ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, να μπει στο κόλπο με τα πετρέλαια στη γενέτειρά του. Το τέχνασμα για την κομπίνα είναι ένας «μαϊμού πετρελαιάς», ένας τύπος που υποδύεται τον σεΐχη Άραβα για να φέρει μια ώρα γρηγορότερα στη Φραγκοσυκιά τον Πατρικαρέα, μαζί με την εντυπωσιακή ανιψιά του Πένυ (Ε. Μάλαμα) που τον βοηθάει στις δουλειές.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχονται τον Ελληνοαμερικάνο ως σωτήρα, ελπίζοντας σε οικονομικά οφέλη. Όμως τότε εμφανίζεται η ακτιβίστρια Μαρία για να διαμαρτυρηθεί για την οικολογική ζημιά, παρέα με την Αλίκη και λίγους αγρότες που εναντιώνονται στην εξόρυξη πετρελαίου.

Τα κρυφά συμφέροντα του Βουλευτή, ο αδέκαστος νόμος του Μπαλαούρα, οι δημόσιες σχέσεις του δημάρχου που κυκλοφορεί με την κουστωδία του, τα πολυπόθητα αμερικάνικα λεφτά του επενδυτή, ο αδέξια ερωτύλος Τάσος, ο σφόδρα ερωτοχτυπημένος Σάκης και οι πάντα μάχιμες αγαπημένες τους, θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο με την έλευση μιας αδίστακτης Τουρκάλας, της Deniz (Σ. Παυλίδου) η οποία μαζί με τον γιο της Κερέμ (Σ. Κανιαμός) θα διεκδικήσει βίαια τα χωράφια με το φημολογούμενο πετρέλαιο, τα οποία έχουν ήδη διπλοπουληθεί!

Είναι απίθανο το πόσο γέλιο κρύβουν τα αθέατα συμφέροντα, η «χωριάτικη» διαπλοκή και τα ανομολόγητα πάθη στα πανέμορφα ελληνικά τοπία της Θεσσαλίας. Ένα εκλεκτό επιτελείο αγαπητών και ταλαντούχων ηθοποιών ερμηνεύει τους λαϊκούς χαρακτήρες που κυνηγάνε με τον δικό τους τρόπο το όνειρο της καλής ζωής. 

Μέσα από την πάντα γοητευτική και αθάνατη ελληνική ύπαιθρο, την παραδοσιακή τοπολαλιά και το αυθεντικό, πηγαίο λαϊκό χιούμορ, το «KARDITSA FOREVER» είναι βάλσαμο ελπίδας, ψυχαγωγίας και αισιοδοξίας, σε μια εποχή που όλα αυτά τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

 

Επιπλέον η ταινία θέτει ερωτήματα στους θεατές, όπως:
 

  • Υπάρχει τελικά πετρέλαιο στην Φραγκοσυκιά ή είναι άνθρακας ο θησαυρός; 
  • Μπορεί ένας δήμαρχος να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του χωριού χωρίς να βάψει τον τόπο του;
  • Θα πιάσει το κόλπο του ψεύτικου Άραβα ή μήπως οι κομπιναδόροι θα βρουν το δάσκαλό τους από την αδίστακτη Τουρκάλα και τα αληθινά της πιστόλια;
  • Μπορεί ένας βουλευτής να γλυτώνει τα σκάνδαλα και να τους έχει όλους με το μέρος του;
  • Μπορεί να επιβάλει τον νόμο και την τάξη στο χωριό ένας αστυνομικός από μόνος του ή απλά θα χάσει τον ύπνο του προσπαθώντας; 
  • Η Ελληνοαμερικανίδα ανιψιά θα μας το φάει το παλικάρι του χωριού;
  • Θα πέσουν τα δολάρια στα χωράφια ή ο Ελληνοαμερικανός θα αγοράσει ξερά στρέμματα; 
  • Οι αγώνες των κοριτσιών που αντιστέκονται θα πιάσουν τόπο ή θα νικήσει η βλάχικη κουτοπονηριά;
  • Θα μοσχοπουλήσουν τελικά οι θαυματουργές αλοιφές;

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν μέσα απ’ την σπαρταριστή αφήγηση, το ξέφρενο κουβάρι της πλοκής και τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Όμως, τελικά, όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στο ένα και σημαντικότερο ερώτημα: Μπορεί να ευδοκιμήσει τελικά ο αληθινός έρωτας στην Καρδίτσα;

 

Πληροφορίες για την ταινία:

  • Σενάριο, Σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης 
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Αποστόλου
  • Μοντάζ Γιώργος Κατσένης
  • Μουσική Χρήστος Παπαδόπουλος
  • Πρωταγωνιστούν Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta.
  • Έκτακτη Συμμετοχή: Παύλος Χαϊκάλης, Αλέξανδρος Μυλωνάς

 

Ακολουθεί το trailer της ταινίας:

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker