kiss-logo
Now playingFLOWERS MILEY CYRUS
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Νέα μέτρα από σήμερα

Σε διασκέδαση, εστίαση, εργασία, γήπεδα, νοσοκομεία
Text Size:
  • A
  • A
  • A

bar6_kiss_pexels.jpeg

photo: pexels
By
KISS 929

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου,  τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ όπου καταγράφηκαν 28.828 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, τις τελευταίες 24 ώρες. Αναλυτικά ισχύουν τα ακόλουθα:

Διασκέδαση και εστίαση

Το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 00:00 η ώρα το βράδυ.
Δεν επιτρέπεται η διασκέδαση για όρθιους.
Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως 6 άτομα.
Τήρηση μετρικών αποστάσεων.
Απαγορεύεται πλήρως η μουσική.

 

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

Για το βράδυ του ρεβεγιόν της 31/12 προς 1/1 της Πρωτοχρονιάς, το ωράριο θα ισχύει έως τις 02:00 το πρωί. Σημειώνεται ωστόσο ότι όλες οι απαγορεύσεις που αναφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των καθημένων, της απαγόρευσης ορθίων και της απαγόρευσης μουσικής, θα ισχύουν και για το ρεβεγιόν.

 

Αθλητικοί χώροι 

Στους αθλητικούς χώρους, στα γήπεδα, ισχύει πλέον περιορισμός της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

 

Νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων 

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων, υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών. Επιπλέον,  και στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποιούνται οι όροι του επισκεπτηρίου, και απαγορεύεται για αυτό το διάστημα η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.

 

Χώροι εργασίας 

Ξεκινά τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία φτάνει το ποσοστό έως και του 50%. Επιπρόσθετα, αρχίζει κυλιόμενο ωράριο.

 

Μάσκες

Όσον αφορά στις μάσκες, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, οι ονομαζόμενες ΚΝ95 ή FFP2 ή εναλλακτική διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη. Η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας αναπνευστικής προστασίας τόσο στις υπεραγορές σούπερ μάρκετ όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ είναι υποχρεωτικό πλέον και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

Σύσταση είναι συνολικά να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker