kiss-logo
Now playingCHEAP THRILLS SIA
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Δωρεάν online συναυλίες από το Δήμο Αθηναίων

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν δυναμικά και διαδικτυακά με δωρεάν online συναυλίες από τη σκηνή του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Αναλυτικά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), στηρίζει για άλλη μια χρονιά τον Πολιτισμό και τον φέρνει κοντά στους πολίτες. Υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, προσφέρει δωρεάν on line μουσικές διεξόδους έως τις 23 Ιανουαρίου 2022, με παραγωγές που μαγνητοσκοπήθηκαν στο εμβληματικό Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Olivier Descotes.

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Χορωδία, επέστρεψαν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2021, και μέσα από μία σειρά μαγνητοσκοπημένων συναυλιών έδωσαν προτεραιότητα σε σπουδαίες μορφές και έργα της κλασικής μουσικής, σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με καλλιτέχνες που ξεχωρίζουν ο καθένας στο είδος του. Τις δωρεάν προβολές συμπληρώνει μία παραγωγή που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια στις 5 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συναυλίες δωρεάν μέσα από τo κανάλι του ΟΠΑΝΔΑ στο YouTube και τους λογαριασμούς στο Facebook του ΟΠΑΝΔΑ και του Δημοτικού Θεάτρου Ολύμπια.

«Μότσαρτ & Bel Canto»
Γκαλά όπερας
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
https://youtu.be/umMONyiZEz0
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την μπαγκέτα του Μιχάλη Οικονόμου συμπράττει με τρεις νέους, φερέλπιδες λυρικούς πρωταγωνιστές, τη Βάσια Αλάτη, τον Βασίλη Καβάγια, και τον Νίκο Κοτενίδη, σε έργα των Mozart, Rossini, Donizetti και Bellini, πραγματοποιώντας ένα εντυπωσιακό μουσικό ταξίδι, από τον ευρωπαϊκό κλασικισμό στο ιταλικό bel canto.

 

«Γλέντι που θ’ αρχίσει»
Αφιέρωμα στην Ελληνική Oπερέτα
Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Online πρεμιέρα: 9 Ιανουαρίου, 20:00
https://youtu.be/oRPhF8yPOvQ

Η νοσταλγία και ο ρομαντισμός της παλιάς Αθήνας, αναβιώνουν σε μια συναυλία της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή, με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, και τέσσερις καταξιωμένους Έλληνες σολίστ, τη Μυρσίνη Μαργαρίτη, την Ειρήνη Καράγιαννη, τον Γιάννη Χριστόπουλο και τον Χάρη Ανδριανό. Το πρόγραμμα αποτελείται από τις ωραιότερες και πιο αγαπημένες στιγμές της ελληνικής οπερέτας, με αποσπάσματα από έργα των Σαμάρα, Σακελλαρίδη και Χατζηαποστόλου.

 

«Την γην μου σύ ενθυμήθηκες, ω Ελευθερία»
Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση
Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Online πρεμιέρα: 16 Ιανουαρίου, 20:00
https://youtu.be/XEq8WnYUEO4
Η Ελλάδα αποτέλεσε, στο πέρασμα των αιώνων, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και προσέφερε στους καλλιτέχνες πλήθος θεμάτων από την ιστορία, τη μυθολογία και τη λαϊκή της παράδοση. Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν με δύο διεθνούς ακτινοβολίας προσωπικότητες του λυρικού θεάτρου, τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου και τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, και πραγματοποιούν μια επετειακή συναυλία με ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση. Συνθέσεις των Rossini, Verdi, Beethoven, Berlioz, Ravel και Dvořák συνυπάρχουν με αυτές των Παύλου Καρρέρ, Διονυσίου Λαυράγκα και Μανώλη Καλομοίρη. Τη συναυλία διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Νικόλας Βασιλείου, ενώ η κορυφαία ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού συμμετέχει με τον ρόλο της αφηγήτριας.
Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων τιμά την επέτειο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η Σοφία Μάνου στο τραγούδι και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στα παραδοσιακά πνευστά, διατρέχουν μουσικά τις δύο εκατονταετίες των δημοτικών τραγουδιών που ύμνησαν τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία. Συμμετέχει ο Βυζαντινός Χορός Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Κολωνακίου.

 

«Μάρκος Μπότσαρης» Παύλου Καρρέρ
Μελόδραμα σε τέσσερις πράξεις
Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Online πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου, 20:00
https://youtu.be/BEgAZAObpnY
Μια ελληνική «εθνική όπερα» σε τέσσερις πράξεις. Ένας ύμνος στην ανδρεία και την αριστεία του σπουδαίου στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης. Το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Πάτρα το 1861, πάνω στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής μετα-ρομαντικής όπερας και των νέων τάσεων της εθνικής μουσικής. Ο Παύλος Καρρέρ, γεννημένος στη Ζάκυνθο το 1829, υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσουργούς του 19ου αιώνα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία μιας εθνικής μουσικής, και συνέθεσε μια σειρά από οπερατικά έργα με αμιγώς ελληνική θεματολογία. Η όπερα παρουσιάζεται στη νέα ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή σε συναυλιακή μορφή, με σολίστ τους Κωνσταντίνο Κληρονόμο, Άννα Στυλιανάκη, Γιώργο Κανάρη, Χριστόφορο Σταμπόγλη, και Άρτεμις Μπόγρη.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker