kiss-logo
Now playingSWEET DREAMS BEYONCE
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Οι Planet of Zeus στην ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση

στο YouTube
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τους Planet of Zeus στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, στις 21:00.

Οι ενισχυτές μπήκαν στην πρίζα, ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας ζωντανεύει. Μία από τις πιο σημαντικές και διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές μπάντες της γενιάς της, έρχεται στο Onassis Channel στο YouTube. Οι Planet of Zeus ανεβαίνουν στην ψηφιακή σκηνή του STAGES A/LIVE σε ένα alive and kicking party γεμάτο σκληρά ριφ, ζόρικες μελωδίες και grooves.

 

STAGES A/LIVE
Το STAGES A/LIVE είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση για την υποστήριξη των ανεξάρτητων ελληνικών μουσικών σκηνών. Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances, σε μία περίοδο που τα πάντα ήταν κλειστά. Σήμερα, το STAGES A/LIVE επιστρέφει, για να φέρει και πάλι στη ζωή χώρους όπου κάτι έχει συμβεί. Σε όλη τη χώρα, στις πιο απρόσμενες περιοχές της Ελλάδας και στις πιο αναπάντεχες σκηνές, διοργανώνουμε συναυλίες με τους πιο απρόσμενους καλλιτέχνες για να υποστηρίζουμε την ελληνική μουσική σκηνή και τους ήρωές της μέσα από τη ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση.

 

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1865 από τα παιδιά του νομισματολόγου Παύλου Λάμπρου, με σκοπό την παραγωγή πνευματικού και κοινωνικού έργου. Σύντομα ο Σύλλογος απέκτησε φήμη και κύρος πραγματικής «ακαδημίας» η οποία λειτουργούσε κατά τμήματα – φιλολογικό, αρχαιολογικό, νομικό, καλλιτεχνικό, ακόμα και φυσιογνωστικό. Υπήρξε πυρήνας της Νέας Αθηναϊκής Σχολής, της οποίας ιδρυτής ήταν ο Κωστής Παλαμάς, εκπρόσωπος του ελληνικού παρνασσισμού. Στον ΦΣ Παρνασσός δραστηριοποιήθηκαν επίσης πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Αριστομένης Προβελέγγιος, ο Γεώργιος Δροσίνης και ο Γεώργιος Σουρής, μεταξύ άλλων. Ο Σύλλογος διοργανώνει μέχρι σήμερα διαλέξεις, εκθέσεις, καθώς και εικαστικούς, λογοτεχνικούς και θεατρικούς διαγωνισμούς. Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του, δημιουργήθηκε νυκτερινή σχολή για άπορα παιδιά, η οποία σήμερα λειτουργεί ως σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Από το 1877 άρχισε να εκδίδεται και το περιοδικό του συλλόγου με τον τίτλο «Παρνασσός». Ο Σύλλογος τιμήθηκε τρεις φορές για την πνευματική του δράση στη Διεθνή Έκθεση Παρισίων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
  • Συντονισμός Παραγωγής: Έλενα Χωρέμη, Σμαράγδα Δογάνη
  • Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

 

PLANET OF ZEUS

  • Μπάμπης Παπανικολάου: Κιθάρα & Φωνητικά
  • Στέλιος Προβής: Κιθάρα
  • Γιάννης Βράζος: Μπάσο
  • Σεραφείμ Γιαννακόπουλος: Τύμπανα

 

Φωτογραφία: Πηνελόπη Γερασίμου

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker