kiss-logo
Now playing9 PM (TILL I COME) ATB
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Μια Νύχτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Με δράσεις για όλη την οικογένεια
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Αλήθεια, ο Γαλαξίας έχει κάποια σχέση με το γάλα; Ποια αστέρια διακρίνουμε τη νύχτα με γυμνό μάτι; Ένας πύραυλος πόσο ψηλά μπορεί να εκτοξευθεί; Τι δουλειά έχει ένας κομήτης μέσα στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Έρχεται η πιο «γαλαξιακή» νυχτερινή εμπειρία στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων! Με έμπνευση τη μαγεία του σύμπαντος και τα μυστικά του γαλαξία, η ομάδα του μουσείου διοργανώνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 «Μια Νύχτα στο Μουσείο», με συναρπαστικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.00 έως τις 22.00, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μία διασκεδαστική και άκρως διαστημική εμπειρία μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από 130 χρόνια!

Στην καρδιά της φετινής αποκριάς, έρχεται μια βραδιά γεμάτη αστέρες, πλανήτες, κομήτες, νεφελώματα και πολλά εξωγήινα μυστικά! Τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι «διαστημικό» και πάνε στο μουσείο. Εκεί, τους περιμένει μία φοβερή εμπειρία εκτόξευσης! Σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τα αστέρια. Κατασκευάζουν τον δικό τους πύραυλο και τον εκτοξεύουν στην αυλή της Τεχνόπολης. 

 

 

Τη σκυτάλη παίρνει η εικαστική δημιουργία σε ένα από τα κτίρια του παλιού εργοστασίου φωταερίου. Με έμπνευση τον απέραντο ουρανό της Αθήνας, μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούν τα πιο «διαστημικά» και φωσφορίζοντα υλικά για να δημιουργήσουν ένα μικρό κομμάτι του σύμπαντος για το δωμάτιό τους.  Ακολουθεί ένα κυνήγι θησαυρού με έμπνευση το διάστημα. Εργαλεία ένας χάρτης, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία! Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν γρίφους, κρυμμένες πληροφορίες και «φωτίζουν» τόσο τα μυστικά της παραγωγής του φωταερίου όσο και του ηλιακού συστήματος. Συλλέγουν μικρά θραύσματα από έναν πραγματικό κομήτη που προσγειώθηκε μέσα στο παλιό εργοστάσιο αλλά και στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ειδύλλια Οδός» που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη. H βραδιά τελειώνει με ένα διασκεδαστικό ηχητικό διαγαλαξιακό πάρτι! Μια ειδική ομάδα αστροναυτών, καλεί τους παρεβρισκόμενους να κινηθούν σε ρυθμούς ηλεκτρονικής μουσικής. 

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και τη χορευτική ομάδα A(r)ct: Art can Act (Σχεδιασμός: Ελένη Παπαϊωάννου & Μουσική επιμέλεια: Πάνος Χουντουλίδης).

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker