kiss-logo
Now playingHAVANA CAMILA CABELLO
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Jerry Lee Lewis - νέα ταινία για τη ζωή του

Ταινία με τη ζωή του θρύλου της Rock and roll, Τζέρι Λι Λιούις στις Κάννες
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πρεμιέρα σε ειδική προβολή στις Κάννες έκανε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 73 λεπτών με τίτλο «Trouble in Mind» που είναι αφιερωμένο στη ζωή του θρύλου της Rock and roll, Τζέρι Λι Λιούις. Είναι το πρώτο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ιθαν Κοέν χωρίς τον αδερφό του Τζόελ. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από τηλεοπτικές συνεντεύξεις και συναυλίες του καλλιτέχνη και ξεκινά  με ένα εντυπωσιακό βίντεο αρχείου από την εκπομπή «The Ed Sullivan Show» με τον Λιούις να ερμηνεύει με ιδιαίτερο τρόπο το «She Even Woke Me Up to Say Goodbye».

Η καριέρα του ξεκίνησε στο Μέμφις, με την ηχογράφηση στην Sun Records το 1956. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ προέρχεται από μια συζήτηση που είχε ο Λιούις τις πρώτες μέρες με τον μουσικό παραγωγό της «Sun Records», Σαμ Φίλιπς, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Deadline.

Η καριέρα του σταρ σχεδόν γκρεμίζεται από το σκάνδαλο που σκάει σαν βόμβα τον Μάιο του 1958 κι ενώ βρίσκεται σε περιοδεία στην Αγγλία και τη Σκοτία. Η είδηση του γάμου του με την 13χρονη ξαδέρφη του Μάιρα Μπράουν (Myra Brown), δημιουργεί οργή και αναγκάζεται να διακόψει την περιοδεία του και να επιστρέψει.

Ο ίδιος αποκαλύπτει οτι πήγαινε από πόλη σε πόλη, δουλεύοντας περισσότερες από 300 νύχτες το χρόνο με ένα κασέ μειωμένο στα 200 δολάρια το βράδυ έναντι των 10.000 δολάρια που έπαιρνε. Μπόρεσε να επιστρέψει μόνο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως μουσικός της κάντρι, χωρίς όμως ποτέ να δηλώσει ότι ήταν λάθος του.

Λεπτομέρεια: Όταν ήταν μόλις  22 χρόνων είχε ήδη παντρευτεί δύο φορές, την πρώτη σε ηλικία 16 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker