kiss-logo
Now playingWITH OR WITHOUT YOU C REAL
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

Έμπλεξε η Mariah Carey

Αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε ο Andy Stone
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Έμπλεξε η Mariah Carey

Αγωγή 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατέθεσε ο Andy Stone

Ο τραγουδοποιός ζητά από τη Mariah Carey αυτό το ποσό για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το τραγούδι ‘All I Want For Christmas Is You”.

O Stone είχε γράψει το τραγούδι της country ‘All I Want For Christmas Is You’ των Vince Vance & the Valiants. Κατέθεσε μήνυση στην σούπερ σταρ αλλά και στον συν-δημιουργό του τραγουδιού Walter Afanasieff καθώς ισχυρίζεται ότι η Carey δεν τους ζήτησε ποτέ άδεια να χρησιμοποιήσει τον τίτλο του τραγουδιού,

Ο Stone είχε κυκλοφορήσει το δικό του τραγούδι το 1989 κι ενώ τα δύο τραγούδια μοιάζουν να μην είναι τα ίδια, πριν το τραγουδήσει η Carey το 1994, εντέλει μοιράζονται στίχους αλλά και τίτλο.

Ο δημιουργός ισχυρίζεται ότι το τραγούδι του παιζόταν πολύ στο ραδιόφωνο το 1993, ένα χρόνο δηλαδή πριν η Carey κυκλοφορήσει το δικό της και τονίζει ότι η Carey και ο Afanasieff γνώριζαν και σκοπίμως συμμετείχαν σε μια προσπάθεια να καταπατήσουν τα δικαιώματα της δουλειάς του, για εμπορικά και προσωπικά κέρδη αλλά και οικονομική απώλεια.

Αξιοσημείωτο είναι πως από το 1994 μέχρι σήμερα το ‘All I Want For Christmas Is You’ θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά τραγούδια όλων των εποχών. Η Mariah έχει δισεκατομμύρια streams μόνο στο Spotify, ενώ το 2019 είχε βρεθεί πάλι με το συγκεκριμένο κομμάτι στην κορυφή του Billboard Top 100.

Φωτο: Abaca/www.visualhellas.gr

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker