kiss-logo
Now playingLOSE CONTROL TEDDY SWIMS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής, του κινηματογράφου και του πολιτισμού, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 11 Ιουλίου, το 1959 γεννήθηκε ο Αμερικανός ροκ κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Richie Sambora, που είναι ευρύτερα γνωστός ως μέλος και βασικός κιθαρίστας των Bon Jovi από το 1983 μεχρι το 2013.

Ο Sambora ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν από την ηλικία των 6, ενώ στα 12 χρόνια του άρχισε να παίζει κιθάρα, επηρεασμένος από τον Jimi Hendrix.

Στις κυριότερες μουσικές επιρροές του ο Sambora αναφέρει επίσης τα μπλουζ και το ροκ εν ρολ της δεκαετίας του 1960, ενώ στους αγαπημένους του καλλιτέχνες αναφέρει τον Εric Clapton, τον Jeff Beck, τον Jimmy Page, τον Joe Perry και τον B. B. King μεταξύ άλλων.

Μαζί με τον Jon Bon Jovi, ο Richard Stephen Sambora ήταν υπεύθυνοι για τις περισσότερες από τις συνθέσεις του συγκροτήματος, ενώ από το 1991 μέχρι το 2012 έχει κυκλοφορήσει και τρία άλμπουμ ως solo καλλιτέχνης.

Το 2018 εντάχθηκε στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Bon Jovi και επανασυνδέθηκε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος για μια ζωντανή εμφάνιση με αφορμή την τελετή εισαγωγής.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker