kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου το 1952 γεννήθηκε ο Άγγλος κιθαρίστας, συνθέτης και παραγωγός μουσικής Dave Stewart, που έγινε ευρύτερα διάσημος ως μέλος των αγαπημένων Eurythmics, αλλά και ως solo καλλιτέχνης.

Ο Dave (David Allan Stewart) εκτός από πρώην σύντροφος της Annie Lennox και συνεργάτης της στο συγκρότημα των Eurithmics, υπήρξε επίσης μέλος των Longdancer, των The Catch και των Tourists (μαζί με την Annie Lenox) αλλά και των Vegas σε συνεργασία με τον Terry Hall.

Εκτός από μέλος των Eurythmics, ο Stewart έχει υπάρξει συνθέτης και παραγωγός για αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων ο Bob Geldof, η Alison Moyet, ο Ringo Starr, ο Mick Jagger και ο Tom Petty, ενώ έχει επίσης βραβευτεί με Brit Award ως καλύτερος παραγωγός μουσικής στη Μεγάλη Βρετανία το 1986, το 1987 και το 1990.

Ο Stewart (μαζί με την Annie Lennox) εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame το 2020, ενώ δυο χρόνια αργότερα το ντουέτο εντάχθηκε και στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame.

Το 1990 κατάφερε να φτάσει μέχρι την έκτη θέση του UK Singles Chart με την επιτυχία του ''Lily Was Here'', που ηχογράφησε μαζί με την Candy Dulfer για τις ανάγκες του soundtrack της ταινίας ''De Kassière''.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker