kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 25 Νοεμβρίου, το 1992 ξεκίνησε η προβολή της ταινίας blockbuster ''The Bodyguard'', το soundtrack της οποίας γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και χάρισε στην Whitney Houston την ευκαιρία να ερμηνεύσει ένα ακόμα super hit.

Πρόκειται για τη δεύτερη σε εισπράξεις ταινία για το 1992 σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα από τα soundtrack άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Χάρη στην κυκλοφορία του soundtrack, η Whitney Houston ήταν η γυναίκα ερμηνεύτρια που έχει παραμείνει περισσότερο από κάθε άλλη στο Billboard 200 chart, διατηρώντας το ρεκόρ για 19 χρόνια συνολικά, μέχρι το 2011 όταν αναγκάστηκε να παραχωρήσει το ρεκόρ στην Adele και το άλμπουμ της ''21''.

Το ''The Bodyguard'' είναι το άλμπουμ soundtrack με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, καθώς και το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις από γυναίκα ερμηνεύτρια στην ιστορία της μουσικής, αλλά και το άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις για τη δεκαετία του '90.

 

 

Πηγή φωτογραφίας: therecordhub.com

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker