kiss-logo
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου, το 1969 γεννήθηκε ο Αμερικανός ράπερ Jay-Z, που έγινε διάσημος ως παραγωγός μουσικής, επιχειρηματίας και πρώην διευθυντής των δισκογραφικών εταιριών Def Jam Recordings και Roc-A-Fella Records.

Είναι επίσης συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του NBA, Brooklyn Nets, ιδρυτής της εταιρίας Roc Nation καθώς και της αλυσίδας 40/40 Club στη Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων.

Ο Shawn Corey Carter όπως είναι το αληθινό όνομα του ταλαντούχου μουσικού, το 2008 παντρεύτηκε την επίσης διάσημη για την πορεία της στη δισκογραφία Beyoncé, και είναι γνωστό ότι η περιουσία του μέχρι σήμερα εκτιμάται στα 1,4 δισ. δολάρια περίπου, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Jay-Z είναι κάτοχος 24ων βραβείων Γκράμι, με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια αντίτυπα.

Επιπλέον, ήταν ο πρώτος ράπερ που εντάχθηκε στο Songwriters Hall of Fame, ενώ ήταν επίσης ο πρώτος εν ζωή solo ράπερ που κατέκτησε μια θέση στο περίφημο Rock and Roll Hall of Fame και ο πρώτος δισεκατομμυριούχος καλλιτέχνης της hip-hop.

 

 

Φωτογραφία: Instagram.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker