kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 13 Δεκεμβρίου, το 1981 γεννήθηκε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια και πιανίστρια Amy Lee, που έγινε ευρύτερα διάσημη ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδίστρια των Evanescence.

Όπως αναφέρει η ίδια η Amy Lee σε συνέντευξη της, ξανασυνάντησε τον συνθέτη-κιθαρίστα Ben Moody στα τέλη της δεκαετίας του 90 ενώ οι δυο τους γνωριζόντουσαν απλά ως έφηβοι, και καθώς η Amy ερμήνευε στο πιάνο μια μπαλάντα του Meat Loaf, ήταν αδύνατο για τον Ben να μη την πλησιάσει προτείνοντας μια συνεργασία μεταξύ τους.

Έχοντας ροκ μουσικές καταβολές και κλασική εκπαίδευση στο πιάνο, η Lee διαθέτει παράλληλα ένα πλατύ εύρος φωνητικών δυνατοτήτων mezzo-soprano.

Στο ενεργητικό της η Lee προσμετρά ένα Songwriter Icon Award που της απονεμήθηκε από την National Music Publishers Association το 2008, ενώ το 2012, διακρίθηκε ως ''Καλύτερη Τραγουδίστρια'' στην απονομή των Revolver Golden Gods και κέρδισε τον τίτλο της Rock Goddess of the Year στα Μουσικά Βραβεία Loudwire.

 

 

φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker