kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου, το 1993 γεννήθηκε ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Zayn Malik.

Ο Zain Javadd Malik, έχει γεννηθεί στο Bradford του West Yorkshire το 1993 και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο χώρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ξεκινώντας από μια οντισιόν στο talent show, The X Factor το 2010.

Ύστερα από αυτό, ο Malik απόλαυσε τεράστια επιτυχία ως μέλος του συγκροτήματος One Direction, μιας από τις εμπορικότερες boy bands στη μουσική βιομηχανία. Aποχώρησε από το συγκρότημα τον Μάρτιο του 2015 και υπέγραψε προσωπικό συμβόλαιο με την πολυεθνική εταιρία RCA Records.

Στο ενεργητικό του ο Malik προσμετρά μια σειρά διακρίσεων, μεταξύ των οποίων ένα American Music Award και ένα MTV Video Music Award, ενώ είναι επίσης ο μόνος καλλιτέχνης που κέρδισε δύο φορές το Μουσικό Βραβείο Billboard στην κατηγορία New Artist of the Year, ως μέλος των One Direction το 2013 και ξανά το 2017 ως solo καλλιτέχνης.

Για τις ανάγκες του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του, ο Zayn Malik ηχογράφησε το hit single "Dusk Till Dawn" σε συνεργασία με την Αυστραλή τραγουδοποιό Sia. Κατάφερε να γίνει Νο.1 επιτυχία σε επτά χώρες και εντάχθηκε στο Top 10 chart σε περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες. To τραγούδι περιλαμβάνεται επίσης στην επανέκδοση του άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2020.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker