kiss-logo
Now playingINSOMNIA FAITHLESS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 16 Ιανουαρίου, το 2017 στην κορυφή των Singles Chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Γερμανία βρισκόταν ο Ed Sheeran, με την τεράστια επιτυχία του ''Shape of You''.

To σινγκλ κυκλοφόρησε στις 6 Ιανουαρίου 2017 από τη δισκογραφική Atlantic Records ως προπομπός του τρίτου κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του καλλιτέχνη, ''Divide''.

Για την προώθηση του τραγουδιού αρχικά δημιουργήθηκε ένα πρόχειρο βίντεο, το οποίο με την κυκλοφορία του κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 190 εκατομμύρια views σε διάστημα ενός μήνα.

Οι πωλήσεις του ''Shape of You'' ξεπέρασαν τις 227.000 μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας από την κυκλοφορία του, ενώ στο επόμενο διάστημα το σινγκλ γνώρισε τεράστια επιτυχία και κατάφερε να γίνει Νο.1 Hit σε 34 χώρες. Επιπλέον, στις 10 Δεκεμβρίου 2018 καταγράφηκε ως το πρώτο τραγούδι στην ιστορία της μουσικής που ξεπέρασε τις δυο δισεκατομμύρια διαδικτυακές ακροάσεις στην πλατφόρμα του Spotify αλλά και το τραγούδι με τις περισσότερες ψηφιακές ακροάσεις της δεκαετίας στην εν λόγω υπηρεσία μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου.

Το 2021 το περιοδικό Billboard κατέταξε το "Shape of You" στη δέκατη θέση της λίστας με τα πιο εμπορικά τραγούδια όλων των εποχών.

 

 

Φωτογραφία: Instagram

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker