kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Σαν σήμερα...

Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της μουσικής και απασχόλησαν την κοινή γνώμη, σαν σήμερα πριν από χρόνια...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σαν σήμερα 30 Μαΐου, το 1958 γεννήθηκε η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, πιανίστα και ζωγράφος από τη Σουηδία Marie Fredriksson, που έγινε ευρύτερα γνωστή ως ερμηνεύτρια και ιδρυτικό μέλος των Roxette.

Το ντουέτο γνώρισε τεράστια και διεθνή επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την κυκλοφορία σημαντικών άλμπουμ όπως τα «Look Sharp!» (που κυκλοφόρησε το 1988) και «Joyride» (που κυκλοφόρησε το 1991), ενώ στο ενεργητικό τους οι Roxette προσμετρούν ακόμα τέσσερα Νο.1 hits στο Billboard Hot 100 των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη μακρόχρονη πορεία τους στη δισκογραφία, οι Roxette έχουν πουλήσει περίπου 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, με αρκετές πλατινένιες και χρυσές κυκλοφορίες μεταξύ των οποίων 19 UK Top 40 hits αλλά και US Hot 100 hits, ενώ έχουν κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε συνολικές πωλήσεις άλμπουμ στη Σουηδία, μετά τους θρυλικούς ABBA.

H Marie Fredriksson απεβίωσε στις 9 Δεκεμβρίου 2019.

 

 

 

 

Φωτογραφία: pitchfork.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker