kiss-logo
Now playingBIRDS OF A FEATHER BILLIE EILISH
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Dua Lipa – Αθώα λόγω αμφιβολιών

Αθώα έκρινε το δικαστήριο την 27χρονη pop star για την υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στη σύνθεση του ''Levitating''...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Σύμφωνα με την καταγγελία, το mega hit της Dua Lipa είχε ενσωματώσει ηχητικό απόσπασμα από το reggae single των Artikal Sound System ''Live Your Life'' που ηχογραφήθηκε το 2017, δηλαδή τρία χρόνια πριν από την κυκλοφορία της Lipa.

Τα μέλη του συγκροτήματος είχαν καταθέσει μάλιστα μήνυση κατά της Dua Lipa και της δισκογραφικής εταιρείας Warner Records, καθώς όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο η Dua και η ομάδα της χρησιμοποίησαν ένα ηχητικό απόσπασμα χωρίς την άδειά τους στο "Levitating".

Ωστόσο, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Sunshine Sykes αποφάσισε ότι οι Artikal Sound System δεν έχουν τρόπο να αποδείξουν ότι η Dua και η ομάδα της είχαν πρόσβαση στο τραγούδι τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters.

Όπως αναφέρεται, μπορούν όμως να υποβάλουν νέα αγωγή εάν το επιθυμούν, με το δικηγόρο τους Stewart Levy να δηλώνει ότι σκέφτονται την επόμενη κίνησή τους.
Επιπλέον, ο δικαστής αρνήθηκε να τους επιτρέψει να μεταφέρουν την υπόθεση από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη, όπου μια άλλη υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων για το ''Levitating'' θα εκδικαστεί από τους τραγουδοποιούς Sandy Linzer και L. Russell Brown.

Στη νέα υπόθεση, το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι το τραγούδι του 1979 ''Wiggle And Giggle All Night'' και το ''Don Diablo'' του 1980, τα οποία ερμήνευσαν οι Cory Daye και Miguel Bosé, αντίστοιχα, μοιάζουν επίσης με την επιτυχία της Dua.

 

 

 

 

Φωτογραφία: europafm.com

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker