kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 23:50
Listen live on kiss

Τελικά όχι, για τον πληθωρισμό της Ευρώπης δε φταίει μόνο η Taylor Swift

Τι σχολίασε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ
Text Size:
  • A
  • A
  • A

t.jpg

φωτογραφία από Entertainment Weekly
By
KISS 929

Πολλές είναι οι συζητήσεις που έχουν υπάρξει τους τελευταίους μήνες, σχετικά με το εάν και κατά πόσο η Taylor Swift βοηθά, ενισχύει ή καταρρακώνει την οικονομία των πόλεων όπου και σταματά με την Eras Tour.

Η περιοδεία της Taylor Swift δεν είναι ο μόνος παράγοντας που διατήρησε τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης σε υψηλά επίπεδα. Η δήλωση αυτή έρχεται από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως είπε η Λαγκάρντ, ενώ ο πληθωρισμός των υπηρεσιών ήταν ξανά επίμονος τον περασμένο μήνα στο μπλοκ των 20 χωρών και συνέπιπτε με την sold out περιοδεία της Swift, δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο σε αυτόν τον παράγοντα.

"Δεν είναι μόνο η Taylor Swift, ξέρετε", είπε η Λαγκάρντ στο CNBC από την Πορτογαλία. "Έχουν συμβεί κι άλλα".

Η Λαγκάρντ απαντούσεσε ερώτηση για το εάν η περιοδεία της Swift ενίσχυσε τον πληθωρισμό των υπηρεσιών, ένα από τα μέτρα που παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ.

Ο οικονομικός αντίκτυπος της περιοδείας της Σουίφτ είναι πλέον διαπιστωμένος και έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να μην έχουν ακόμη κερδίσει στη μάχη κατά του πληθωρισμού.

Όροι όπως "Swiftflation" και "Swiftonomics" εμφανίστηκαν πέρυσι μετά την εκρηκτική αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία, πτήσεις και εστιατόρια λόγω των εμφανίσεών της`. Αναλυτές έχουν, μάλιστα, εκτιμήσει ότι η επίδραση στις βασικές μετρήσεις του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ημερομηνίες των εμφανίσεων της θα μπορούσε ακόμη και να ωθήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να καθυστερήσει την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: insider.gr

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker