kiss-logo
Now playingFREED FROM DESIRE GALA
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 21:00 - 00:00
Listen live on kiss

Shakira: «Ήθελαν να με κάψουν σε δημόσια θέα»

Τι δήλωσε για την περιπέτεια φοροδιαφυγής
Text Size:
  • A
  • A
  • A

sh.jpg

φωτογραφία από NBC News
By
KISS 929

Για τη σκληρή περιπέτεια φοροδιαφυγής που αντιμετώπισε από τις ισπανικές Αρχές μίλησε η Shakira, λέγοντας πολύ χαρακτηριστικά πως «ήθελαν να με κάψουν σε δημόσια θέα».

Η Shakira παραθέτει μέσα από μια εκτενή επιστολή που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (4/9) στην ισπανική El Mundo τη δική της εκδοχή για τη δικαστική διαμάχη που είχε τα τελευταία χρόνια με την ισπανική φορολογική υπηρεσία. Το 2023, η Σακίρα κατηγορήθηκε για ένα φορολογικό αδίκημα που σχετιζόταν με τη διαμονή της στην Ισπανία, μεταξύ 2012 και 2014, το οποίο την οδήγησε στην καταβολή προστίμου που ξεπερνούσε τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η ίδια δήλωσε την πρώτη ημέρα της δίκης "ένοχη", αλλά όχι από "δειλία ή ενοχή", όπως εξηγεί, αλλά για να γλιτώσει τα παιδιά της από την ταλαιπωρία μιας παρατεταμένης δικαστικής διαμάχης, την οποία θα παρακολουθούσαν στενά τα μέσα ενημέρωσης. 

Άλλωστε, εκείνη την περίοδο η Shakira είχε τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της εξαιτίας του χωρισμού της από τον Gerard Pique

Οι δικηγόροι της τραγουδίστριας δήλωσαν στη δίκη ότι η πελάτισσά τους ήταν φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες, οι οποίες έχασαν φέτος το καθεστώς φορολογικού παραδείσου, από το 2004, κάτι που η εισαγγελία διέψευσε, λέγοντας ότι ήταν εγκατεστημένη στην Ισπανία από το 2011.

«Δεν λύνεις τα πράγματα καίγοντας ανθρώπους στην πυρά»

Η Shakira, μάλιστα, κατηγορεί την υπηρεσία ότι παραποίησε στοιχεία που αφορούσαν τη φορολογική της κατοικία, ότι ενήργησε με «υποβόσκουσες σεξιστικές προκαταλήψεις» και ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να την «κάψει» σε δημόσια θέα, όπως αναφέρει η El Pais, παρά να ακούσει τα επιχειρήματά της και να της εγγυηθεί μια δίκαιη διαδικασία. 

"Δεν λύνεις τα πράγματα καίγοντας ανθρώπους στην πυρά σαν σε δίκη της Ιεράς Εξέτασης προσπαθώντας να κερδίσεις το χαμένο σου γόητρο", είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η Shakira. 

Το 2011, όπως δήλωσε η Shakira, ήθελε η σχέση της με τον PIque να προχωρήσει, αλλά δεν σκόπευε να μείνει μόνιμα στην Ισπανία. Με άλλα λόγια, ταξίδευε σε πολλές χώρες του κόσμου και έτσι δεν θεωρούνταν κάτοικος Ισπανίας. 

Μάλιστα, μέσα από την επιστολή της η τραγουδίστρια χαρακτηρίζει τη δεκαετία που πέρασε στην Ισπανία "μια χαμένη οικονομικά δεκαετία", αφού από τις 120 συναυλίες που έδωσε σε 90 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, η ίδια αναφέρει πως όλα τα έσοδα που προέκυψαν εκείνη την περίοδο κατέληξαν στο ισπανικό κράτος.

Η ίδια εξηγεί ότι η τωρινή περιουσία της αποτελείται από όσα χρήματα είχε βγάλει πριν την περίοδο που πέρασε στην Ισπανία και όσα κέρδισε αφότου έφυγε από εκεί, ενώ ξεκαθαρίζει ότι με την εν λόγω επιστολή θέλησε να ρίξει φως στην αλήθεια, να κλείσει οριστικά το εν λόγω θέμα και να γυρίσει σελίδα στη ζωή της.

Πηγή: reader.gr

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker