kiss-logo
Now playingLET'S GET LOUD JENNIFER LOPEZ
On airΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΙΩΤΗΣ 07:00 - 10:00
Listen live on kiss

Lewis Capaldi

Ο Lewis Marc Capaldi γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1996 και είναι τραγουδιστής - συνθέτης με καταγωγή από τη Σκωτία.

Ο Lewis Capaldi γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας και έζησε εκεί μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών. Η μητέρα του είναι νοσοκόμα και ο πατέρας του είναι ψαράς. Ο Capaldi έμαθε να παίζει ντραμς και κιθάρα όταν ήταν δύο ετών και ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα τραγουδώντας σε παμπ από την ηλικία των εννέα ετών. Φοίτησε στην Ακαδημία του St. Kentigern στο West Lothian και το 2016 αποφοίτησε με πτυχίο στη μουσική από το New College Lanarkshire του Motherwell. Σε ηλικία 18 ετών, απέσπασε το ενδιαφέρον του μελλοντικού του μάνατζερ Ryan Walter, μέσω μιας ηχογράφησης που έκανε από την κρεβατοκάμαρά του και ανέβασε στο λογαριασμό του στο SoundCloud. Ο Walter ταξίδεψε από την Αμερική στη Μεγάλη Βρετανία, αποκλειστικά για να ακούσει τον Capaldi να ερμηνεύει ζωντανά.

Το 2014 ο Capaldi συμμετείχε με άλλους μουσικούς σε μια μικρή περιοδεία που περιλάμβανε εμφανίσεις στις πόλεις Dumfries, Edinburgh και Fort William της Σκωτίας.

Στις 20 Οκτωβρίου 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του EP, το οποίο ηχογράφησε με τη συνεργασία του βραβευμένου με Όσκαρ παραγωγού Malay.

Το πρώτο σινγκλ του Capaldi κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Bruises». Το τραγούδι συγκέντρωσε γρήγορα περίπου 28 εκατομμύρια ακροάσεις στην πλατφόρμα του Spotify, χαρίζοντας στον ταλαντούχο δημιουργό το προνόμιο να είναι ο πρώτος καλλιτέχνης χωρίς συμβόλαιο σε μεγάλη εταιρία που ξεπέρασε στο συντομότερο διάστημα τις 25 εκατομμύρια μεταδόσεις στην πλατφόρμα.

Ύστερα από αυτό, ο Lewis Capaldi υπέγραψε συμβόλαιο με την πολυεθνική Universal Music Group, ενώ τη διανομή των άλμπουμ του στη Μεγάλη Βρετανία ανέλαβε η Virgin EMI Records και στη Βόρεια Αμερική η Capitol Records.

Στις 17 Μαΐου 2019 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του, με τίτλο «Divinely Uninspired to a Hellish Extent». Το άλμπουμ παρέμεινε στην κορυφή του UK Albums Chart για έξι εβδομάδες.

«Someone You Loved» είναι ο τίτλος του σινγκλ που κυκλοφόρησε ο Σκοτσέζος τραγουδιστής και τραγουδοποιός αρχικά σε ψηφιακή μορφή στις 8 Νοεμβρίου 2018. Το σινγκλ συμπεριλήφθηκε βέβαια στο ντεμπούτο άλμπουμ του Capaldi. Γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή του UK Singles Chart όπου παρέμεινε συνολικά για επτά εβδομάδες, ενώ κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στο Irish Singles Chart και του Billboard Hot 100 ύστερα από παραμονή 24 εβδομάδων στο chart.

Στην Ιρλανδία συγκέντρωσε 26,8 εκατομμύρια ψηφιακές ακροάσεις και ήταν το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα για το 2019, ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα για το βραβείο «Song of the Year» στα 62α Grammy Awards και κατάφερε τελικά να κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο στα BRIT Awards 2020.

Το σινγκλ «Before You Go» ξεχώρισε επίσης μέσα από το ντεμπούτο άλμπουμ του Capaldi και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Στην Ιρλανδία το σινγκλ έφτασε μέχρι την κορυφή του Irish Singles Chart, όπως και στο UK Singles Chart, χαρίζοντας στο δημιουργό του το δεύτερο μεγάλο χιτ στη Μεγάλη Βρετανία και το τρίτο στην Ιρλανδία.

Ο Capaldi έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία στη βιομηχανία της μουσικής, καθώς είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που έκανε sold out σε περιοδεία πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ του. Τα εισιτήρια των συναυλιών του γινόντουσαν sold out σε δευτερόλεπτα από την έναρξη της προπώλησης, με αποτέλεσμα ο Capaldi να έχει εμφανιστεί σε περισσότερους από 250.000 οπαδούς μέχρι το 2020.

Το Μάρτιο του 2019, το σινγκλ του Capaldi "Someone You Loved" βρέθηκε στην κορυφή του βρετανικού Singles Chart όπου παρέμεινε για επτά εβδομάδες, ενώ το Νοέμβριο του 2019 εντάχθηκε στο αμερικανικό Billboard Hot 100. Το τραγούδι προτάθηκε στα 62α ετήσια βραβεία Γκράμι για το ''Τραγούδι της Χρονιάς'' και κέρδισε το βραβείο Brit 2020 στην ίδια κατηγορία.

Ο Capaldi κέρδισε επίσης ένα Brit Award 2020, στην κατηγορία ''Καλύτερος νέος καλλιτέχνης''.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Capaldi ήταν το support act στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας «Divide» του Ed Sheeran, και εμφανίστηκε σε πέντε από τις συναυλίες στο Ipswich και το Leeds. Τον Οκτώβριο του 2019 ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή του Capaldi ως opening act στην περιοδεία «Nice to Meet Ya» του Niall Horan.

Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020, το άλμπουμ του Lewis Capaldi «Divinely Uninspired to a Hellish Extent» έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία.

Από το 2020, ο Capaldi γράφει και ηχογραφεί για το επερχόμενο δεύτερο στούντιο άλμπουμ του, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker