kiss-logo
Now playingWALK KWABS
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

Ava Max

Η Amanda Ava Koci είναι γεννημένη στις 16 Φεβρουαρίου 1994 και έγινε ευρύτερα γνωστή στη βιομηχανία της μουσικής ως Ava Max. Είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Το single «Sweet but Psycho» που κυκλοφόρησε το 2018 έγινε το νούμερο ένα σε chart 26 χωρών, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ κατάφερε επίσης να φτάσει στο Top. 10 του Billboard Hot 100. Η Max είναι επίσης γνωστή για τα hit «So Am I», «Torn», «Salt» και «Kings & Queens» τα οποία κυκλοφόρησαν το 2019 και το 2020.

Γεννήθηκε στο Μιλγουόκι της αμερικανικής πολιτείας Ουισκόνσιν. Οι γονείς της είναι αλβανικής καταγωγής οι οποίοι μετανάστευσαν στις Η.Π.Α. από τα Τίρανα και τους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στην ηλικία των 8 ετών, η Max μετακόμισε με την οικογένειά της στη Βιρτζίνια όπου και έζησε το μεγαλύτερο διάστημα των παιδικών της χρόνων. Όταν ήταν 13 ετών, υιοθέτησε το μεσαίο όνομά της "Ava" ενώ στη διάρκεια του γυμνασίου και του λυκείου άρχισε να συμμετέχει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς τραγουδιού. Έναν χρόνο αργότερα και σε ηλικία 14 ετών, μετακόμισε με τη μητέρα της στο Λος Άντζελες , επιδιώκοντας μια καριέρα στη μουσική βιομηχανία. Όμως η προσπάθειά της απέτυχε και μετά από έναν χρόνο γύρισε στη Βιρτζίνια. Στο Λος Άντζελες επέστρεψε δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 17 ετών, για να δώσει στον εαυτό της μια δεύτερη ευκαιρία να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική.

Η Ava Max ασχολήθηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά με τη μουσική το 2008, το πρώτο της τραγούδι όμως κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Take Away the Pain» σε remix των Καναδών παραγωγών Project 46. Από το 2014 και για μία τριετία συνεργάστηκε με την διαδικτυακή υπηρεσία SoundCloud, όπου μαζί με τoν επίσης Καναδό μουσικό παραγωγό Cirkut κυκλοφόρησε το τραγούδι «Anyone but You».

Το τραγούδι προσέλκυσε την προσοχή διαφόρων μουσικών εταιριών για συνεργασία μαζί της, οδηγώντας τελικά στην πολυπόθητη υπογραφή συμβολαίου με τη δισκογραφική Atlantic Records.

Η ίδια μεγάλωσε ακούγοντας καλλιτέχνες όπως η Celine Dion, η Aretha Franklin, οι Fugees, η Mariah Carey και η Whitney Houston. Επίσης, έχει αναφέρει τις Beyoncé, Madonna, Gwen Stefani, Fergie, Britney Spears, Christina Aguilera και Lady Gaga ως μερικές από τις επιρροές της.

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι σε συνεργασία με την Atlantic Records, «My Way» το οποίο έφτασε το νούμερο ένα σε αρκετά chart διαφόρων χωρών, όπως το Airplay 100 της Ρουμανίας. Τον Ιούνιο του ίδιου έτος, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Not Your Barbie Girl» και μετά από ένα μήνα δημοσίευσε στο SoundCloud το τραγούδι «Salt».

Στις 17 Αυγούστου 2018, η Ava Max με παραγωγή του Cirkut κυκλοφόρησε το τραγούδι «Sweet but Psycho». Το τραγούδι έγινε η πρώτη πιο εμπορική επιτυχία της καλλιτέχνιδας, φτάνοντας το νούμερο ένα σε περισσότερες από 26 χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου όπου παρέμεινε στην πρώτη θέση για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.

Πέντε μήνες μετά την κυκλοφορία του, το «Sweet but Psycho» έφτασε στην πρώτη θέση του Billboard Dance Club και στα κορυφαία τραγούδια του Billboard Hot 100.

Στις αρχές του Μαρτίου 2019 κυκλοφόρησε η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της Ava Max, «So Am I» που έφτασε στα 10 καλύτερα τραγούδια των chart αρκετών χωρών. Μέσα στο 2019, η Ava Max κυκλοφόρησε και άλλα γνωστά της τραγούδια όπως τα «Torn», «Freaking Me Out» και το ήδη διαδικτυακά δημοσιευμένο στο παρελθόν «Salt». Στα MTV Europe Music Awards 2019 κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Best Push Act».

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker