kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

Jason Derulo

Ο Jason Joel Dersouleaux γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1989 και έγινε ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Jason Derulo. Είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, στιχουργός και χορευτής.

Ο Jason Derulo γεννήθηκε στην πόλη Miramar, στη Florida των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι αδελφός του Joel και της Kim Desrouleaux.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία και φοίτησε σε σχολή καλών τεχνών, ενώ έκανε τις πρώτες απόπειρες με τη σύνθεση μουσικής και έγραψε το πρώτο του μουσικό θέμα στην ηλικία των οκτώ ετών. Οι μουσικές δεξιότητές του άρχισαν να προσελκύουν την προσοχή των εκπροσώπων της μουσικής βιομηχανίας από την εφηβική κιόλας ηλικία.

Σπούδασε στο American Musical and Dramatic Academy της Νέας Υόρκης και άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής από το 2006.

Το καλλιτεχνικό του όνομα «Derulo», αποτελεί στην ουσία αναγραμματισμό του επιθέτου του, Desrouleaux.

Ο Derulo έγραψε το σινγκλ «Bossy» για τον Birdman, τον ράπερ από τη Νέα Ορλεάνη, και μέσα από την πρώιμη προσπάθεια διαφάνηκαν οι φωνητικές ικανότητες του νεαρού καλλιτέχνη που συμμετείχε στα φωνητικά.

Άρχισε να κάνει το ντεμπούτο του ερμηνευτικά, όταν υπέγραψε με την Warner Bros/ Beluga Heights, αφού μέχρι το 2009 έγραφε στίχους. Έγινε γνωστός το καλοκαίρι αυτής της χρονιάς με το κομμάτι «Whatcha Say» που μεταδόθηκε στη σειρά California Teens και στο Saturday Night Live, στην Αμερική, ανεβαίνοντας πολύ ψηλά στα chart αρκετών χωρών όπως του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ελβετίας και της Σουηδίας.

Η μουσική του μπορεί να χαρακτηριστεί ποπ και urban. Ο Derulo εντάσσεται στους καλλιτέχνες που κυριαρχούν στο ραδιόφωνο και είναι πλέον από τους πιο καταξιωμένους και εμπορικούς καλλιτέχνες της εποχής. Πριν το ξεκίνημα της καριέρας του είχε γράψει τραγούδια για καλλιτέχνες όπως ο Pitbull, o Lil Wayne, o Sean Kingston, ο Pleasure P. και ο P. Diddy. Έντεκα από τα τραγούδια του έφτασαν στις 10 πρώτες θέσεις του Top 40 chart, ενώ τέσσερα κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Στη διάρκεια της πορείας του στη δισκογραφία από το 2009, ο Jason Derulo έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια σε φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις σινγκλ συνολικά, και έχει στο ενεργητικό του 11 πλατινένιες κυκλοφορίες, μεταξύ των οποίων τα hit «Wiggle», «Talk Dirty», «In My Head» και «Whatcha Say».

Πέντε φορές βραβεύτηκε από τα BMI Pop Awards και μάλιστα το 2011 πήρε το βραβείο του καλύτερου στιχουργού. Ακόμη έχει βραβευτεί με «Teen Choice Award» τρεις φορές, και έχει λάβει διάφορες άλλες διακρίσεις σε σημαντικούς θεσμούς όπως τα Billboard Latin Music, MTV Video Music, MTV Europe Music, American Music, ARIA Music, MOBO Awards και NAACP Image.

Το 2018, το τραγούδι του «Colors» επιλέχθηκε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIFA.

«Savage Love» είναι ο τίτλος του σινγκλ που κυκλοφόρησε ο Αμερικανός καλλιτέχνης σε συνεργασία με τον παραγωγό μουσικής από τη Νέα Ζηλανδία Jawsh 685. Το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσημα στις 11 Ιουνίου 2020, αφού προηγήθηκε η επίλυση μιας διαμάχης για τα πνευματικά δικαιώματα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών.

Στις 11 Ιουνίου 2020, η Columbia Records ανακοίνωσε ότι οι δύο καλλιτέχνες παραμέρισαν τις διαφορές τους, με τον Jawsh 685 να επιτρέπει στον Derulo να χρησιμοποιήσει το ηχητικό δείγμα από την πρωτότυπη, instrumental version. Ο Jawsh 685, αναφέρεται βέβαια ως ένας εκ των δυο συνθετών, αλλά και ο μοναδικός παραγωγός του σινγκλ. Με την κυκλοφορία του, το «Savage Love» έφτασε μέχρι το Νο.12 του Billboard Hot 100 chart, ενώ έφτασε μέχρι την τρίτη θέση του Canadian Hot 100. Στη Μεγάλη Βρετανία κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του UK Singles chart τον Ιούλιο του 2020, όπως και στην Ιρλανδία, ενώ Νο.1 επιτυχία έγινε ακόμα σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ελβετία.

Το 2021 ο Derulo συμμετείχε σε μια remix εκδοχή του σινγκλ «Jalebi Baby», του Καναδού ράπερ και παραγωγού μουσικής Tesher.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker