kiss-logo
Now playingUMBRELLA RIHANNA
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Clean Bandit

Το συγκρότημα των Clean Bandit σχηματίστηκε στο Cambridge το 2008 και σήμερα αποτελείται από την Grace Chatto και τους αδελφούς Jack και Luke Patterson.

Οι Clean Bandit είναι γνωστοί για το μοναδικό ταλέντο που επιδεικνύουν στις συνθέσεις τους, συνδυάζοντας την κλασική με τη χορευτική μουσική, ενώ στο ενεργητικό τους έχουν επίσης μια σειρά από συνεργασίες με καταξιωμένους νέους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ των οποίων οι Marina, Demi Lovato, Jess Glynne, Anne-Marie, Sean Paul, Zara Larsson, Julia Michaels, Luis Fonsi, Ellie Goulding και Mabel.

Το όνομα του συγκροτήματος αποτελεί μετάφραση μιας ρωσικής φράσης αργκό, αν και ο Patterson έχει δηλώσει ότι είναι στην πραγματικότητα ένας πιο στοργικός όρος για την απόδοση του χαρακτηρισμού «εντελώς βλάκας».

Το ντεμπούτο σινγκλ του συγκροτήματος κυκλοφόρησε το 2012 με τίτλο «A+E», ενώ το 2013 ακολούθησε το σινγκλ «Mozart's House» που έφτασε μέχρι το Νο. 17 των UK Singles Chart.

Τον Ιανουάριο του 2014 το συγκρότημα κατάφερε να κατακτήσει για πρώτη φορά το UK Chart, με την ηχογράφηση του σινγκλ «Rather Be» που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την Jess Glynne. Το σινγκλ έγινε Top 10 επιτυχία στο US Billboard Hot 100 chart, ενώ το 2015 κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

To ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, με τίτλο «New Eyes» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 και χαρακτηρίστηκε χρυσό από την BPI βάσει των πωλήσεών του.

Το 2016 οι Clean Bandit κυκλοφόρησαν το σινγκλ «Rockabye», σε συνεργασία με τον Τζαμαϊκανό παραγωγό Sean Paul και την τραγουδίστρια από τη Μεγάλη Βρετανία Anne-Marie. Το τραγούδι χάρισε στο συγκρότημα το δεύτερο Νο. 1 hit του στη Μεγάλη Βρετανία και ήταν το πρώτο σε πωλήσεις σινγκλ στη χώρα, την περίοδο των Χριστουγέννων 2016.

«Symphony» είναι ο τίτλος του τρίτου Νο. 1 σινγκλ στη Μεγάλη Βρετανία, που κυκλοφόρησε το συγκρότημα τον επόμενο χρόνο, σε συνεργασία με τη Σουηδή ερμηνεύτρια Zara Larsson. 

Τον Αύγουστο του 2020 το συγκρότημα διοργάνωσε και παρουσίασε το φιλανθρωπικού χαρακτήρα event «Houseparty Against Hunger» μαζί με το Ίδρυμα Global Citizen και με τη συμμετοχή μιας σειράς καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι Becky Hill, Joel Corry, MNEK και Sean Paul.

Στις 21 Αυγούστου 2020 οι Clean Bandit κυκλοφόρησαν ένα ακόμα σινγκλ, με τίτλο «Tick Tock». Κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική Atlantic Records ως το πρώτο σινγκλ από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ του συγκροτήματος, ενώ περιλαμβάνεται επίσης ως bonus track στο ντεμπούτο άλμπουμ της Μabel, που κυκλοφορεί με τίτλο «High Expectations».

Το συγκρότημα ξεκίνησε να γράφει το τραγούδι τον Νοέμβριο του 2019, αλλά αναγκάστηκε να αναστείλει την κυκλοφορία του, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν την έναρξη του lockdown για τον Covid-19, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Jack Patterson.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker