Σεμινάρια στη σχολή 'Μαθήματα Μαγειρικής'
Δηλώστε συμμετοχή στον εβδομαδιαίο διαγωνισμό που πραγματοποιείται στον 92,9 Kiss και την εκπομπή του Γιώργου Παπατριανταφύλλου.
Διεκδικήστε μια υποτροφία για να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής που θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη σχολή Μαθήματα Μαγειρικής – Culinary Center & Cookery Club, την πιο δυναμική σχολή στην ταχύρρυθμη εκπαίδευση και στα σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για όλα τα επίπεδα.
Η επόμενη κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην εκπομπή του Γιώργου Παπατριανταφύλλου και αφορά το σεμινάριο: Emulsiflavor.
Εξειδικευμένο, επιστημονικό Masterclass της CHEFistry που επικεντρώνεται στα πλεονεκτήματα της τεχνικής Sous Vide. Η χρήση του Roner και του Vacuum συστήθηκε στη γαστρονομία ήδη από τη δεκαετία του 70. Σήμερα, το “Sous Vide” δεν είναι μόνο η τεχνική της “υπό κενό” μαγειρικής, αλλά πλέον όποιος γνωρίζει, τη διαχειρίζεται ως μία τεχνική μαγειρικής ακριβείας (Precision Cooking).
Ειδικότερα, στο Masterclass θα αναλυθούν:
- Αυξημένη συντηρησιμότητα κατά την αποθήκευση τροφίμων “υπό κενό¨.
- Εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη μεριδοποίηση.
- Μαρινάρισμα του τροφίμου ανάλογα τη μαρινάδα (όξινη, αλκαλική, αλατότητα).
- Η ορθή χρήση Sous Vide με ειδικό θερμόμετρο
- Ακριβείς συνθήκες (Πίεση, Χρόνος και Θερμοκρασία) ανά τρόφιμο για το μέγιστο τρυφερό, θρεπτικό και γευστικό αποτέλεσμα.
- Κατανόηση των αντιδράσεων Maillard, για τη δημιουργία γεύσης και υφής.
- Ενημέρωση σε HACCP στην ασφάλεια και υγιεινή στην κουζίνα
Στα Μαθήματα Μαγειρικής το πιο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο μαγειρικής και ζαχαροπλαστική, μία φορά το μήνα η πρωτοπόρα σειρά σεμιναρίων «Επιστήμη και Γαστρονομία» σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα Chefistry.
Πως μπορεί η επιστήμη να συμβάλει στη διατροφή και να δημιουργηθούν πιάτα και προϊόντα Υψηλής Γαστρονομικής Αξίας?
- Η επιστήμη του καπνίσματος στα κρέατα
- Η ώσμωση στη μαγειρική
- Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική
- Παρασκευή γαλακτωμάτων, καινοτόμα γαλακτώματα στην υψηλή μαγειρική
- Τεχνικές της σφαιροποίησης
- Κρυοξήρανση για μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα
- Η τέχνη της ζύμης, θερμοκρασία και χρόνος ωρίμανσης
- Food Pairing και υλικά που δίνουν απροσδόκητα γευστικό αποτέλεσμα
- Η σειρά σεμιναρίων «Επιστήμη και Γαστρονομία» απευθύνεται σε επαγγελματίες chef, f&b, στελέχη του κλάδου τροφίμων και ποτών.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ The Culinary Center & Cookery Club Λεωφόρος Βουλιαγμένης 299 Αγ. Δημήτριος 173 43 Τηλέφωνο: 210 988 2378
Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τους γενικούς όρους διαγωνισμού.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής όταν ο διαγωνισμός είναι ενεργός.
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: