kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 05:00
Listen live on kiss

«Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός»

Η διοργάνωση του 40oυ Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
«Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός»
11 & 12 Νοεμβρίου 2023
Η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.
Η ώρα εκκίνησης για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ορίζεται στις 09:00.
 
  • ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ - 92.9 ΚISS.

 

Η φετινή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αποτελεί ορόσημο για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση στην τωρινή της αγωνιστική μορφή.

Κέντρο του παγκόσμιου δρομικού κινήματος θα αποτελέσει η Αθήνα, καθώς πάνω από 65.00 δρομείς από 140 χώρες θα κατακλύσουν τους δρόμους της Αθήνας και της Αττικής για να συμμετάσχουν σε όλες τις αποστάσεις στον φετινό 40ο Μαραθώνιο.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, που στα 42,195 μ. θα συμμετάσχει τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών όλων των αγωνιστικών επιπέδων.

Η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας αποτελεί παραδοσιακά τον διακαή πόθο δρομέων από όλο τον πλανήτη. Η συμπλήρωση των 40 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση έδωσε επιπλέον κίνητρο στους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επιδίωξαν να σταθούν στη γραμμή εκκίνησης του φετινού αγώνα και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Οι αρχικές προσδοκίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού περισσότεροι από 20.000 δρομείς θα σταθούν στην ιστορική γραμμή εκκίνησης στο Μαραθώνα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, σε όλες τις διαδρομές της διοργάνωσης, θα συμμετάσχει τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών όλων των επιπέδων.

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ, τον Δήμο Μαραθώνα, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) αποτελούν την βάση πάνω στην οποία σχεδιάζουν και θα προχωρήσουν στον προγραμματισμό της διοργάνωσης «Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός».

 

► Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ ως το επίσημο νερό του Μαραθωνίου της Αθήνας πέρα από τη σωστή ενυδάτωση και την παρουσία του στους σταθμούς ανεφοδιασμού στη διάρκεια της διαδρομής δε θα μπορούσε να μην εμψυχώσει τους συμμετέχοντες με το δικό του μοναδικό τρόπο. 

             

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ - ''Κάθε βήμα, σε φέρνει πιο κοντά στο στόχο σου''.

 

 

► Πληροφορίες και Εγγραφές ΕΔΩ

Η διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2023 θα περιλαμβάνει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ, Universities Night Run 10χλμ, 1.200μ Αγώνας Παίδων και SOH, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε.Ο. ΑμεΑ, Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου. Αναλυτικά δείτε ΕΔΩ.

  • Αγώνας Δρόμου 10χλμ ΟΠΑΠ: Η ώρα εκκίνησης για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ ΟΠΑΠ ορίζεται στις 17:00, ενώ ενενήντα λεπτά αργότερα στις 18:30 θα ξεκινήσει ο Αγώνας Δρόμου Universities Night Run OPAP.
  • Αγώνας Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN: Η διοργάνωση αυτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Η ώρα εκκίνησης για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ STOIXIMAN ορίζεται στις 08:15πμ.

 

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker