kiss-logo
Now playingFLOWERS MILEY CYRUS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

''Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα''

Του Εμανουέλ Μουρέ. Από την Weirdwave, στα σινεμά από τις 22 Ιουνίου...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
''Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα''
Chronique D' une Liaison Passagère
Από την Weirdwave, στα σινεμά από τις 22 Ιουνίου.

 

Η ταινία προβάλλεται στον κινηματογράφο Κάρμεν, την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 20:50.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέσω Guest List. Δηλώστε συμμετοχή την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουνίου μέσα από τις εκπομπές του 92.9 Kiss!


 

H Weirdwave, από τις 22 Ιουνίου, παρουσιάζει στους κινηματογράφους ''Το Χρονικό Ενός Εφήμερου Έρωτα'', του Εμανουέλ Μουρέ, μία απολαυστική κομεντί για έναν παράνομο έρωτα, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στις Κάνες και αγαπήθηκε από το κοινό.

  • Μια αισθηματική κωμωδία-έκπληξη από τη Γαλλία για έναν παράνομο έρωτα. Mία απολαυστική κομεντί για δύο εραστές που νομίζουν πως αρκεί το σεξ.
  • Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Καννών.
  • Υποψήφιο για τα βραβεία Σεζάρ και Λιμιέρ καλύτερης ερμηνείας Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας.

 

 

Υπόθεση:

Μια ανύπαντρη μητέρα και ένας παντρεμένος άντρας γίνονται εραστές. Έχουν δεσμευτεί να βλέπονται μόνο περιστασιακά και να μην αφεθούν να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, εκπλήσσονται όλο και περισσότερο από την σύμπνοια, τη σύνδεση και την πολύ καλή συνύπαρξή τους…

Δύο χρόνια μετά την ταινία του Love Affairs ο Εμανουέλ Μουρέ, σκηνοθέτης που αγαπά να γυρίζει ταινίες για τον έρωτα και τις σχέσεις, επιστρέφει στις Κάννες με δύο ήρωες που νομίζουν πως μπορούν να περιοριστούν στο σεξ, αλλά αυτοδιαψεύδονται…

Δίνοντας έμφαση στην κινησιολογία αλλά και τους διαλόγους του ζευγαριού, που καθώς εξελίσσεται η πλοκή βρίσκει ολοένα και πιο δύσκολο να κρύψει τα αισθήματά του, εστιάζει στα ραντεβού τους, χωρίς να μας δείχνει την καθημερινότητα της υπόλοιπης ζωής τους, προσκαλώντας τον θεατή να επικεντρωθεί στις γοητευτικές λεπτομέρειες που συνθέτουν αυτή τη φαινομενικά αδιέξοδη σχέση.

Η κίνηση του φακού αλλά και το καδράρισμα των ηθοποιών, στόχο έχουν να καθηλώσουν το θεατή στο παρόν της σχέσης αυτής, όπως επικεντρωμένο επιδιώκει να είναι το ζευγάρι στο τώρα, γιατί κανείς τους δεν θέλει να σκέφτεται το μέλλον.

«Μου άρεσε που ήδη από τον τίτλο, με την χρήση της λέξης “εφήμερος”, δημιουργείται ένα σασπένς για το θεατή ως προς την έκβαση της σχέσης αυτής», λέει ο σκηνοθέτης.

«Επίσης, κάνοντας στην ταινία μόνο υπαινιγμούς για την υπόλοιπη καθημερινότητα των δύο ηρώων, ωθούμε τον θεατή να δώσει προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες από τις συναντήσεις τους, ώστε να συμπληρώσει με τη φαντασία του τα κενά της ζωής τους. Επίσης μου άρεσε πολύ η ιδέα το ζευγάρι να απολαμβάνει να μιλά, τόσο όσο και το να κάνει έρωτα. Ο Σιμόν και η Σαρλότ νοιώθουν ελεύθεροι να μιλούν για τα πάντα. Κι ίσως αυτό τελικά να τους φέρνει τόσο κοντά».

Μπορεί να διαρκέσει μια σχέση που βασίζεται μόνο στην απόλαυση;

Για πόσο μπορούμε να ζούμε μόνο στο παρόν, χωρίς να προβάλλουμε τους εαυτούς μας στο μέλλον; Και παρά τα εμπόδια, έχει προοπτικές τελικά η σχέση αυτού του ζευγαριού;

Αισθησιακή χωρίς να δείχνει πολλά, ρομαντική χωρίς να κατρακυλά σε κλισέ, αστεία αλλά και σοβαρή, η ταινία, ένα love story που όμως δεν θέλει να κατονομάζεται ως τέτοιο, υπόσχεται μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία για τα θερινά.

 

Το χρονικό ενός εφήμερου έρωτα - Chronique D' une Liaison Passagère (Γαλλία, 2022, 100’)

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μουρέ
Σενάριο: : Εμανουέλ Μουρέ, Πιέρ Γκιρό
Ηθοποιοί: Σαντρίν Κιμπερλέν, Βενσάν Μακέν

 

Info:

http://www.weirdwave.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCF9Dj8Vq2W1QIqbTS80SanQ
https://www.facebook.com/WEIRDWAVE.GR
https://www.instagram.com/weirdwavegr/

 

 

Σινέ Κάρμεν
Κουσιανόφσκι & Παπαδά 40
(Αμπελόκηποι - Ελληνορώσων)
Μετρό Κατεχάκη
Τηλ.: 210 6998250.
 
 
PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker