kiss-logo
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

''Ντετέκτιβ Μάρλοου''

Από τις 22 Ιουνίου στους κινηματογράφους, από την Spentzos Film...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
Ντετέκτιβ Μάρλοου
(Marlowe)
Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν
Σενάριο: Γουίλιαμ Μόναχαν
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζέσικα Λανγκ, Ντάνι Χιούστον, Άλαν Κάμινγκ

 

  • Από τις 22 Ιουνίου στους κινηματογράφους
  • Από την Spentzos Film

 

Για να βρει την αλήθεια, πρέπει να ακολουθήσει τα ψέματα.

Είναι 1938. Στο Λος Άντζελες, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου είναι τόσο ανήσυχος και μοναχικός όσο ποτέ, και οι δουλειές κυλάνε αρκετά αργά. Ξαφνικά όμως έρχεται μια νέα, όμορφη και πλούσια, η Κλερ Κάβεντις, κόρη της ηθοποιού του Χόλιγουντ Ντόροθι Κουινκάνον, η οποία θέλει ο Μάρλοου να βρει τον πρώην εραστή της, έναν μικροέμπορο ναρκωτικών, που ονομάζεται Νίκο Πίτερσον. Η έρευνα του Μάρλοου τον οδηγεί στο Corbata Club, σημείο εστίασης και άντρο της ανομίας για τους πλούσιους και ισχυρούς του Λος Άντζελες, που διαχειρίζεται ο Χάνσον, ένας φαινομενικά πυλώνας της κοινωνίας αλλά φύλακας του άθλιου υπόκοσμου που κρύβεται μέσα του.

Καθώς η ιστορία του Νίκο ξετυλίγεται, ο Μάρλοου αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα. Σύντομα βρίσκεται όχι μόνο σαγηνευμένος από την κα Κάβεντις, αλλά και μπλεγμένος με το σκανδαλώδες υπόβαθρο της ανερχόμενης κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ, μαζί με μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του Μπέι Σίτι. Ισχυροί άνδρες και γυναίκες μπλεγμένοι, σκέφτονται πόσο μακριά θα φτάσουν για να προστατεύσουν την περιουσία τους...

 

Ο Νιλ Τζόρνταν αναζωογονεί το φιλμ νουάρ, σε αυτό το συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη δεκαετία του ‘30 στο Λος Άντζελες, και επικεντρώνεται γύρω από τον ντετέκτιβ. Ο Λίαμ Νίσον έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Φίλιπ Μάρλοου, η Νταϊάν Κρούγκερ είναι η λαμπερή κληρονόμος και η Τζέσικα Λανγκ η αστέρας του σινεμα. Ο Μάρλοου εμπλέκεται σε μια επικίνδυνη έρευνα, όπου όλοι έχουν κάτι να κρύψουν.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος, Γουίλιαμ Μόναχαν (The Departed) παρέδωσε ένα σενάριο βασισμένο στο «The Black-Eyed Blonde» του βραβευμένου με Booker, Τζον Μπάνβιλ. Ο παραγωγός Άλαν Μόλονεϊ λέει: «Είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας, και ο Λίαμ εξέφρασε ενδιαφέρον να παίξει τον Μάρλοου – καθώς δούλεψαν μαζί και στο ‘Kingdom of Heaven’».

Ο σκηνοθέτης λέει: «Βρήκα το σενάριο εντελώς συναρπαστικό… αλλά ένιωσα ότι κάτι έλειπε στο δεύτερο μέρος και πήρα τη δική μου πορεία εκεί». Ο Λίαμ Νίσον με τον Μάρλοου, σφραγίζει την τέταρτη φορά που συνεργάζεται με τον βραβευμένο με Όσκαρ, Νιλ Τζόρνταν και νιώθει ότι «…o Νιλ απλά γίνεται καλύτερος – έχει πάντα ένα όραμα, ξέρει τι θέλει και μιλώντας ως ηθοποιός ξέρει πότε να σου δώσει μια συγκεκριμένη νότα. Οποιαδήποτε σημείωση μου έδωσε για αυτήν την ταινία ήταν απολύτως σωστή». Για την Νταϊάν Κρούγκερ «Ο Νιλ είναι οριακά εκκεντρικός! Νιώθω πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλω σε αυτό, καθώς είμαι μεγάλη φαν».

Ο σχεδιαστής παραγωγής-σκηνογράφος Τζον Μπίαρντ λέει για τα σκηνικά, πως «η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν στα εξωτερικά γυρίσματα στην Ισπανία, όπου έπρεπε να μετατρέψω τη Βαρκελώνη του 2021 στο Λος Άντζελες του 1939». Πολλές διαφορετικές τοποθεσίες χρησιμοποιήθηκαν στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου ενός παραμελημένου εργοστασίου που μετατράπηκε σε στούντιο ταινιών του Χόλιγουντ του 1930, ένα αχρηστευμένο εργοστάσιο βαμβακιού που έγινε το αρχηγείο της αστυνομίας του Λος Άντζελες και μια εγκαταλειμμένη ντίσκο στην παραλία που μετατράπηκε σε αίθουσα μασάζ.

Η Νταϊάν Κρούγκερ μιλάει για τον ρόλο της ως Κλερ: «Η Κλερ έχει μεγαλώσει με τεράστια περιουσία ως κόρη μιας σταρ του κινηματογράφου (την οποία υποδύεται η υπέροχη Τζέσικα Λανγκ), κι έχει μια πολύ ταραχώδη σχέση με τη μητέρα της. Είναι πολύ προνομιούχα και πολύ σίγουρη ότι τα χρήματά δεν είναι δικά της, άρα έχει μια εξάρτηση από τη μητέρα της που την κάνει να την αντιπαθεί ακόμα περισσότερο. Είναι πολύ έξυπνη και σίγουρα ψάχνει την αγάπη». Μία από τις αγαπημένες ηθοποιούς της Νταϊάν, η Μάρλεν Ντίτριχ, με το απαράμιλλο στυλ, την ενέπνευσε για τον ρόλο.

Ο σκηνοθέτης Νιλ Τζόρνταν, το 1982 έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Angel και έχει γράψει, σκηνοθετήσει και εκτελέσει χρέη παραγωγού σε περισσότερες από δεκαπέντε ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Company of Wolves (1984), Mona Lisa (1986), The Crying Game (1992), Interview With The Vampire (1994), Michael Collins (1996), The Butcher Boy (1997), The End Of The Affair (1999), In Dreams (1999), Breakfast On Pluto (2005), Ondine (2009), Byzantium (2013) & Greta (2018). Οι ταινίες του έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων ένα Όσκαρ (Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου – The Crying Game).

Διάρκεια: 109min

 

H ταινία προβάλλεται από την Spentzos Film στους θερινούς κινηματογράφους:

  • Φιλοθέη - Πλ. Ι. Δροσοπούλου, Φιλοθέη 152 37 – Τηλέφωνο: 210 6833398 - Ώρες προβολής καθημερινά από 22 ως 28 Ιουνίου, 20:50 & 23:00.
  • Αλόμα – Μαρίνου Γερουλάνου 103 & Πόντου 39, Ελληνικό, Αργυρούπολη. Τηλέφωνο: 210 9951388. - Ώρες προβολής καθημερινά από 22 ως 28 Ιουνίου, 20:50 & 23:00.
  • Αίγλη Ζαππείου - Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας). Tηλ: 210 3369300 - Ώρα προβολής καθημερινά από 22 ως 28 Ιουνίου, 22:45.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker