kiss-logo
Now playingDOV'E L'AMORE CHER
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 00:00 - 23:50
Listen live on kiss

''Reality''

Σε σκηνοθεσία της Tina Satter, στους κινηματογράφους από την Spentzos Film.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
''Reality''
Σκηνοθεσία: Tina Satter
Σενάριο: Tina Satter, James Paul Dallas
Ηθοποιοί: Sydney SWEENEY (Euphoria, The White Lotus) , Josh HAMILTON (EIGHTH GRADE, The Walking Dead), Marchánt DAVIS (THE DAY SHALL COME, TUSCALOOSA), Benny ELLEDGE. 
Από τις 29 Ιουνίου στους κινηματογράφους, από την Spentzos Film.

Η αλήθεια δεν περιορίζεται.

Ένα Σάββατο απόγευμα, τον Ιούνιο του 2017, η Reality Winner, μια 25χρονη με τζιν σορτς, βρίσκεται αντιμέτωπη με πράκτορες του FBI, στο σπίτι της στην Georgia. Μια σχεδόν κρυπτική συνομιλία ξεκινά και η ζωή της Reality, αλλά και η ιστορία της αρχίζει να ξετυλίγεται.

Η Sydney Sweeney του «Euphoria» παραδίδει μια πολυεπίπεδη ερμηνεία, από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, σε ένα θρίλερ που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Ένα διαφωτιστικό στιγμιότυπο της πρόσφατης ιστορίας των ΗΠΑ, όπου η υποψήφια για βραβείο Emmy ηθοποιός, πρωταγωνιστεί ως μία απλή πολίτης, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Tina Satter.

Η απίστευτη αληθινή ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ξεσήκωσε θύελλα στα μέσα ενημέρωσης. Η σκηνοθέτρια δημιουργεί ένα τεταμένο θρίλερ χρησιμοποιώντας διαλόγους που λαμβάνονται απευθείας από την απομαγνητοφώνηση της ανάκρισης από το FBI - εναλλάξ τραγικοί και μπανάλ, γεμάτοι σκοτεινά αστεία και άκρως σουρεαλιστικοί. Εμφανίζεται ένα περίπλοκο πορτρέτο μιας Αμερικανίδας millennial.

 


 

Η πρωταγωνίστρια μιλάει για τον ρόλο της Reality: «Την πρώτη φορά που διάβασα το σενάριο με γοήτευσε πόσο περίεργο, αστείο και σκοτεινό ήταν», λέει η Sweeney. «Η Reality συνταιριάζει πολλών ειδών ενδιαφέρουσες αντιφάσεις που αψηφούν τις εύκολες υποθέσεις σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, βετεράνος και millenial». Για να προετοιμαστεί, η Sweeney μελέτησε το αντίγραφο της συνομιλίας και τα μοτίβα ομιλίας της Reality – και μίλησε μαζί της μέσω Zoom και sms. «Το να μπορώ να έχω πραγματική επικοινωνία μαζί της ήταν μια απίστευτη πηγή», λέει.

Η Satter λέει ότι η οικογένεια εκτιμά το γεγονός ότι η ταινία θα βοηθήσει στη διάδοση της συνειδητοποίησης της ιστορίας της Reality. «Ένα απίστευτο δώρο που μου έκαναν είναι η εμπιστοσύνη στην ερμηνεία και την αφήγηση αυτού του περιεχομένου και της απόδοσης της, η οποία είναι προφανώς πολύ ευάλωτη», λέει. «Και αφού η ίδια η Reality φαίνεται με όλη της την ευφυΐα και το χιούμορ της και τις βαθιά ανθρώπινες ευπάθειες και αδυναμίες … ήταν πάντα τόσο συγκινητικά ευχαριστημένοι από το πώς την παρουσιάσαμε».

Και τελικά, αυτή είναι και η ελπίδα της σκηνοθέτριας για την ταινία, ότι οι θεατές θα καταλάβουν ότι πρόκειται για πραγματικά γεγονότα. «Θα δούμε μέσα σε ένα δωμάτιο ένα Σάββατο απόγευμα στην Αμερική του 2017. Θέλω απλώς το κοινό να δει αυτή την ιστορία και νομίζω ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις πώς λειτουργεί η πολιτεία», λέει, προσθέτοντας, «Και ελπίζω ότι παίρνουν μια αίσθηση της Reality Winner, γιατί νομίζω ότι είναι απίστευτα ξεχωριστή.»

 


 

Κριτικές: 

«Ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ. Η Tina Satter κάνει ένα αιχμηρό ντεμπούτο μεγάλου μήκους με αυτή τη μαγευτική ταινία που καταγράφει γεγονότα. Δίνει μια δυναμική γροθιά στο σινεμά και έχει την ασυνήθιστη ικανότητα να αντλεί σασπένς από μια κατάσταση που ξεφεύγει από τα πρωτοσέλιδα. Η Sydney Sweeney παραδίδει μια αξιοσημείωτη ερμηνεία με συγκλονιστικές πολυεπίπεδες πτυχές. Ενώ η δράση εκτυλίσσεται σε λιγότερο από δύο ώρες σε μια όψη πραγματικού χρόνου, η σπείρα της τραγωδίας φαίνεται σε όλη τη διάρκεια. Αυτό το τεταμένο, εντυπωσιακό θρίλερ για την εξουσία, την επιτήρηση και την ηθική ευθύνη θα μείνει στο μυαλό σας με πολλές ερωτήσεις. Στην κορυφή αυτής της λίστας είναι το "Τι θα είχα κάνει εγώ;» - The Hollywood Reporter

«Η Sydney Sweeney είναι εξαιρετική ως Reality σε ένα έξυπνο, συναρπαστικό Docudrama. Κινηματογραφικό στη ρευστότητα και την ακρίβεια της εξαιρετικής κινηματογράφησης σε κλειστό χώρο του Paul Yee. Η προσέγγιση της Σάτερ επιμένει συνεχώς στο να μην εμπιστευόμαστε τις δικές μας παρορμήσεις. Το έξυπνο, συνειδητοποιημένο καδράρισμα της Satter διασφαλίζει ότι η ταινία της δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παραμορφώσεις και χειρισμούς.» - Variety

«Το συναρπαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο της Tina Satter μετατρέπει την ιστορία σε κάτι σαν ταινία τρόμου για τις επιπτώσεις του να κάνεις το σωστό, μπροστά στο σύστημα επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών: μια ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ. Όχι μόνο το Reality είναι ευρηματικά τοποθετημένο και εξαιρετικά τεταμένο, αλλά σε 85 λεπτά, αποδεικνύει κάτι που γνωρίζαμε ήδη βαθιά μέσα μας: ότι η Sydney Sweeney είναι πραγματική πρωταγωνίστρια. Προχωρώντας προς τη μεγάλη αποκάλυψή μέσα από μια σουρεαλιστικά αμήχανη συνομιλία, η πραγματικότητα είναι συναρπαστική και παραπλανητικά στρωμένη, οριοθετώντας τόσο τις ιδιοφυείς τακτικές ανάκρισης του FBI όσο και την εξαιρετική εμβέλεια της Sweeney.» - IndieWire

«Είναι το σόου της Sweeney και διαπρέπει σε ένα απογυμνωμένο κομμάτι χαρακτήρων που βασίζεται στις δεξιότητες της πρωταγωνίστριας. Παραδίδει μια ερμηνεία, με μια σίγουρη επίδειξη ελέγχου που κερδίζει σε ένα ήδη αναγνωρισμένο ταλέντο, ένα εντελώς νέο σύνολο εγκωμιαστικών επιθέτων, όπως πολυεπίπεδη και πολύπλοκη.» – The Playlist.

 

Διάρκεια: 83 λεπτά.

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker