kiss-logo
Now playingAPT ROSE,BRUNO MARS
On airKiss Music Non Stop, με 55 λεπτά 90s to Now κάθε ώρα 22:00 - 00:00
Listen live on kiss

Η Μαριάν Φέιθφουλ συνεχίζει να «χαρίζει» νέα μουσική ακόμα και μετά τον θάνατό της

4 νέα κομμάτια της αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στις 12 Απριλίου.
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Ιανουαρίου 2025 όταν ο κόσμος της μουσικής έμεινε πιο «φτωχός».  Ήταν η μέρα που η φωνή της Μαριάν Φέιθφουλ σίγησε για πάντα και ένα πέπλο θλίψης απλώθηκε πάνω από την φολκ – ροκ σκηνή.

Το σίγουρο είναι ότι η θρυλική τραγουδίστρια δεν θα ξεχαστεί ποτέ, καθώς η μουσική «κληρονομιά» της είναι τεράστια. Και πλέον θα γίνει λίγο μεγαλύτερη, καθώς τέσσερα νέα κομμάτια που ηχογράφησε πριν το θάνατό της αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 12 Απριλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δισκοπωλείων (Record Store Day).

Η Μαριάν Φέιθφουλ ήταν να κυκλοφορήσει το «Burning Moonlight» τον Φεβρουάριο, ωστόσο ο προγραμματισμός πήγε πίσω εξαιτίας του θανάτου της. Ωστόσο τώρα ήρθε η στιγμή που τα νέα της κομμάτια θα βγουν στα δισκοπωλεία, μόνο σε μορφή βινυλίου αρχικά και στις υπηρεσίες streaming από τις 6 Ιουνίου.

«Η Μαριάν ζούσε για να δημιουργεί μουσική και να ερμηνεύει-ήταν η κινητήριος δύναμή της και δεν σταμάτησε ποτέ. Μέχρι το τέλος ανυπομονούσε για αυτή την κυκλοφορία, η οποία τώρα ολοκληρώνει και γιορτάζει την αξιοσημείωτη καλλιτεχνική της πορεία», ανέφερε σε δήλωσή του ο γιος της, Νίκολας Ντάνμπαρ.

Μάλιστα για τη νέα της δουλειά, είχε μιλήσει και η ίδια η Μαριάν Φέιθφουλ λίγο πριν το θάνατό της. «Είναι μια καλή στιγμή να κοιτάξω πίσω. Με βοηθά να θυμηθώ όλα όσα έχω κάνει» είχε πει, καθώς το «Burning Moonlight» είναι εμπνευσμένο από τα δύο πρώτα της άλμπουμ που είχαν κυκλοφορήσει το 1965.

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα νοσταλγικός άνθρωπος, αλλά απολαμβάνω αυτή την περίοδο περισυλλογής», είχε δηλώσει τότε.

Φωτογραφία/Πηγή: in.gr

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker