kiss-logo
On airΚΙΚΗ ΜΗΛΙΔΟΥ 12:00 - 15:00
Listen live on kiss

Disturbed - The Sound Of Silence

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''The Sound Of Silence'' των Disturbed και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας, με εκατομμύρια φανατικών οπαδών και αμέτρητες διασκευές και διαφορετικές εκτελέσεις.

Το "The Sound of Silence", ηχογραφήθηκε αρχικά ως "The Sounds of Silence", από το ντουέτο των Αμερικανών μουσικών Simon & Garfunkel. H σύνθεσή του, ανήκει στον Paul Simon και χρονολογείται μεταξύ του 1963 και 1964.

Το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1964 και περιλαμβάνεται στο ντεμπούτο άλμπουμ των Simon & Garfunkel. Αρχικά το άλμπουμ αποτέλεσε εμπορική αποτυχία και οδήγησε στην προσωρινή διάλυση του ντουέτου μέχρι το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου όταν απέκτησε ραδιοφωνικό airplay σε σταθμούς της Βοστώνης και της Φλόριντα.

Μια επανέκδοση του τραγουδιού που ακολούθησε, σε παραγωγή του Tom Wilson ήταν ικανή για να εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του τραγουδιού που κατάφερε πια να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100 Chart τον Ιανουάριο του 1966.

Οι Αμερικανοί εκπρόσωποι της σκηνής του heavy metal, Disturbed κυκλοφόρησαν τη δική τους εκδοχή πάνω στη σύνθεση των Paul Simon & Art Garfunkel, στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Η διασκευή των Disturbed στο ''The Sound Of Silence'' γνώρισε αμέσως επιτυχία που οδήγησε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Billboard Hard Rock Digital Songs καθώς και στο Mainstream Rock Charts. Το τραγούδι κατάφερε επίσης να ανέβει μέχρι τη θέση Νο.42 στο Billboard Hot 100 Chart ενώ στο singles chart της Αυστραλίας κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Η εκδοχή των Disturbed ντύνει μάλιστα ηχητικά το τρέιλερ του βίντεο game, Gears of War 4.

Οι ψηφιακές πωλήσεις της διασκευής έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, ενώ το βίντεο κλιπ του τραγουδιού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια views.

Αντίθετα με την πρωτότυπη εκδοχή, ο frontman των Disturbed, David Draiman επιλέγει να ερμηνεύσει το τραγούδι σε χαμηλότερη κλίματα κατά μια οκτάβα.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''The Sound Of Silence'' των Disturbed και το απολαμβάνουμε δυνατά.

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker