kiss-logo
Now playingAIN'T NOBODY (LOVES ME BETTER) FELIX JAEHN
On airΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ 15:00 - 18:00
Listen live on kiss

Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Dark Necessities'' των Red Hot Chili Peppers και το απολαμβάνουμε δυνατά
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929

Red Hot Chili Peppers κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο χώρο της rock λόγω του μείγματος ποπ, ροκ, πανκ και φανκ μουσικής που αποτέλεσε τη μουσική τους ταυτότητα από τη δεκαετία του 80 μέχρι και τις μέρες μας.

Οι ρίζες του συγκροτήματος εδράζονται στα μαθητικά χρόνια των Anthony Kiedis, Michael Balzary και Hillel Slovak στο γυμνάσιο “Fairfax”, στην California της Αμερικής. Ο Αnthony έγραφε ποίηση ενώ οι Michael και Hillel είχαν δείξει ήδη το ταλέντο τους στα μουσικά όργανα. Σύντομα οι τρεις φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος. Οι αρχικές επιρροές είχαν τη βάση τους τόσο στη σκηνή του L. A. Punk, όσο και τη σκηνή του funk. Σύντομα προστέθηκε στο line up ο Jack Irons στα ντραμς και γεννήθηκε το συγκρότημα υπό το όνομα : ''Tony Flow & the Miraculously Majestic Masters of Mayhem'', μέχρι το 1983 όταν το γκρουπ άλλαξε το όνομά του σε : ''Red Hot Chili Peppers'' ενώ μερικά χρόνια αργότερα οριστικοποιήθηκε και το τελικό line up με τη μορφή που τους γνωρίζουμε σήμερα.

Τον Ιούνιο του 2016, ύστερα από απουσία πέντε χρόνων, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ενδέκατο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ, από τη δισκογραφική εταιρεία Warner Bros σε παραγωγή του Danger Mouse.

"Dark Necessities" είναι ο τίτλος του πρώτου σινγκλ που ξεχώρισε μέσα από το άλμπουμ ''The Getaway''. Κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου 2016 και γνώρισε αμέσως επιτυχία στο Billboard chart, ενώ αποτέλεσε το 25ο Τop 10 single του συγκροτήματος για το Alternative Songs chart.

Το εν λόγω τραγούδι κατέκτησε επίσης την κορυφή στο Mainstream Rock chart όπως ακριβώς συνέβη και με το Adult Alternative Songs chart.

Ο Kiedis δήλωσε μάλιστα ότι απομονώθηκε σε μια εξωτική περιοχή της Χαβάη για να αφοσιωθεί στη σύνθεση και στη συγγραφή των στίχων του κομματιού.

Το συγκρότημα ερμήνευσε ζωντανά το ''Dark Necessities'' στις 22 Μαΐου 2016, στη σκηνή του Rock on the Range festival στο Columbus, Οχάιο.

Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού κυκλοφόρησε στις 16 Ιουνίου 2016 σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Αμερικανής ηθοποιού και ακτιβίστριας, Olivia Wilde.

 

Στον Kiss 92,9 επιλέγουμε το ''Dark Necessities'' των Red Hot Chili Peppers και το απολαμβάνουμε δυνατά.

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker