kiss-logo
On airΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 18:00 - 21:00
Listen live on kiss

9o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Από τις 30 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου 2023, στο θέατρο Δόρα Στράτου...
Text Size:
  • A
  • A
  • A
By
KISS 929
9o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών
30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2023
Θέατρο Δόρα Στράτου, Αθήνα.
 
Το μεγαλύτερο υπερθέαμα του καλοκαιριού!
 


 

Με 2 μοναδικές – διαφορετικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου (Σάββατο 1 Ιουλίου και Κυριακή 2 Ιουλίου 2023) κορυφώνεται η διοργάνωση του 9oυ Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών στην Ελλάδα.

Με τις σαγηνευτικές χορογραφίες του Bollywood αλλά και το ινδικό στοιχείο να πρωτοστατούν, η ιδρύτρια της 1st Bollywood Dance Academy Greece Άννα Δημητράτου, πλαισιωμένη από τα μέλη της Ακαδημίας και πλειάδα διεθνώς αναγνωρισμένων δασκάλων και χορευτών, μας οδηγούν σταδιακά από την χορευτική παράδοση Ανατολής και Δύσης ως τη μετεξέλιξη της παράδοσης αυτής στις μέρες μας. Έτσι, θα γίνουμε όλοι «μύστες» της αέναης χορευτικής δημιουργίας, δίνοντας το σπουδαίο μήνυμα πως η Τέχνη γεννάει πολιτισμό, ενώνει, μα πάνω απ' όλα εξυψώνει τον άνθρωπο στη σφαίρα της χαράς, που είναι η αληθινή του φύση!

Μεγάλα ονόματα όπως η Επαγγελματίας Χορεύτρια, Δασκάλα και Χορογράφος, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Leena Patel, ο Navjot Minhas επαγγελματίας χορευτής, χορογράφος και δάσκαλος χορού Bhangra, από το Βέλγιο, η Sonia Tharani από την Ινδία, o διεθνούς φήμης Ινδός χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος Sumon Rudra, η Krystal Chow από το Χονγκ Κονγκ, η Kinga Malec από την Πολωνία, η διάσημη χορογράφος και χορεύτρια Sneha Mistri από την Ισπανία, o χορευτής και χορογράφος Bollywood Amine Amoura από την Γαλλία, o εξαιρετικός χορευτής Tannoura Hassan Bolbol από την Αίγυπτο, η Mélodie Toussaint από τη Γαλλία, καθώς και μεγάλα χορευτικά γκρουπ από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα ταξιδέψουν τους θεατές στο μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης.

Στo πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης Σεμινάρια Χορού από μεγάλους δασκάλους, ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance, μίνι Bazaar και Ινδικό φαγητό, ένα χαρούμενο Party Kαλωσορίσματος (Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, στο Macaw Beach Bar, Ακτή του Ήλιου – Άλιμος) και πολλές άλλες δραστηριότητες.

* Κατά τη διάρκεια των 2 μεγάλων Παραστάσεων του Φεστιβάλ θα είναι κοντά μας η Φωνή του Παιδιού (Σύλλογος Συμπαράστασης Παιδιών με καρκίνο), η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και η Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF Ελλάς!

Το Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών πραγματοποιήθηκε για 1η φορά το 2013 και έχει τιμηθεί με τις αιγίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Αθηναίων, του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) και της Ινδικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression και την 1st Bollywood Dance Academy Greece, σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.).

Το Φεστιβάλ θα γίνει στο ιστορικό Θέατρο «Δόρα Στράτου» στο κέντρο της Αθήνας, με φόντο τον καταπράσινο λόφο του Φιλοπάππου (30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2023) και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά χορευτικά δρώμενα στην Ελλάδα.
 

Το 9o Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών, ξεκινάει με ένα δροσερό party στο Macaw Beach Bar στην «Ακτή του Ήλιου»!!!
 

Το Artistic Studio Oriental Expression και η 1st Bollywood Dance Academy – κύριοι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Bollywood Dance – καλούν όλους στο Bollywood Beach Party που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Τηλ. 210 9735 888 | www.bollywoodfestival.gr | info@bollywoodfestival.gr

 

 

PAGE TOP

Get in touch with us

Designed, Developed & Hosted by GLOMAN - Powered by Drupal - achecker